Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Το ελαιόλαδο και ο βιολειτουργικός του ρόλος


Το ελαιόλαδο και ο βιολειτουργικός του ρόλος

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 469002

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 98,00
Η Τιμή μας: 88,20
Κερδίζετε : 9,80 (10%)
9786180046106
Απόστολος Κυριτσάκης

Περιγραφή
Reviews

Το ελαιόλαδο και ο βιολειτουργικός του ρόλος

Συγγραφέας: Απόστολος Κυριτσάκης
ISBN: 9786180046106
Σελίδες: 698
Σχήμα: 21 X 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 2023

Το βιβλίο «Το ελαιόλαδο και ο βιολειτουργικός του ρόλος» είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σύγγραμμα στην επιστήμη του ελαιολάδου. Καλύπτει θέματα ζωτικής σημασίας για τους ελαιοπαραγωγούς, τους τυποποιητές και τους ερευνητές, όπως επεξεργασία του καρπού, αναλυτικές εξετάσεις, οργανοληπτική αξιολόγηση, αυθεντικότητα, διαχείριση των υδατικών αποβλήτων κ.ά.
Η καλλιέργεια της ελιάς, αριθμεί περισσότερες από έξι χιλιετίες και οι διατροφικές ιδιότητες του ελαιολάδου είναι γνωστές από την αρχαιότητα.  Μόνο τις τελευταίες δεκαετίες όμως, τα μοναδικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωσή του έχουν γίνει το επίκεντρο συντονισμένων επιστημονικών μελετών. Η μεσογειακή διατροφή με κύριο συστατικό της το ελαιόλαδο έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται επιστημονικά δεδομένα κορυφαίων ειδικών του κόσμου, όπως:

-    Χημική σύσταση του ελαιολάδου, επεξεργασία του καρπού στο ελαιουργείο, ποιοτικός έλεγχος, ασφάλεια, εφοδιαστική αλυσίδα, λιποδομική ανάλυση κ.ά., που ενδιαφέρουν ελαιοπαραγωγούς, ελαιουργούς, μεταποιητές, τυποποιητές, καθηγητές, φοιτητές και γενικότερα επιστήμονες της γεωργίας και των τροφίμων, γεωπόνους, διατροφολόγους, διαιτολόγους κ.ά.
-    Σημαντικότητα του ελαιολάδου για την αγροτική οικονομία και σχέση των βιοενεργών συστατικών του (κυρίως φαινολών) με την ανθρώπινη υγεία.
-    Ρόλος του ελαιολάδου στη μείωση του οξειδωτικού στρες, που αποτελεί παράγοντα σοβαρού κινδύνου.
-    Τελευταία επιστημονικά δεδομένα που αιτιολογούν γιατί το ελαιόλαδο είναι ένα σπουδαίο βιολειτουργικό τρόφιμο.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...