Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Μικροβιολογία τροφίμων


Μικροβιολογία τροφίμων

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 220008

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 70,00
Η Τιμή μας: 63,00
Κερδίζετε : 7,00 (10%)
9786182020043
Karl R. Matthews, Kalmia E. Kniel, Thomas J. Montville

Περιγραφή
Reviews

Μικροβιολογία τροφίμων

Συγγραφέας: Karl R. Matthews, Kalmia E. Kniel, Thomas J. Montville
ISBN: 9786182020043
Σελίδες: 754
Σχήμα: 21 X 29
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2020


Το βιβλίο των K.R. Matthews, K.E. Kniel, T.J. Montville είναι ένα διεθνώς καταξιωμένο βιβλίο-ορόσημο στον χώρο της Μικροβιολογίας Τροφίμων, που περιγράφει με αναλυτικό, επιστημονικά τεκμηριωμένο, αλλά και γλαφυρό τρόπο, τις σημαντικότερες επιστημονικές εξελίξεις, τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις ερευνητικές αναζητήσεις στον τομέα της Μικροβιολογίας Τροφίμων, φροντίζοντας για την εμπέδωση των σημαντικότερων θεμάτων, μέσα από πλούσιο οπτικό συνοδευτικό υλικό (φωτογραφίες, διαγράμματα, εικόνες, σχόλια, ένθετα πλαίσια κειμένου), περιλαμβάνοντας παράλληλα περιλήψεις, μαθησιακούς στόχους και ερωτήσεις κριτικής σκέψης για κάθε κεφάλαιο.
Η 4η έκδοση αυτού του βιβλίου, αποτελεί ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της σύγχρονης Μικροβιολογίας Τροφίμων για τους φοιτητές, καθώς και τους διδάσκοντες των Ελληνικών Πανεπιστημίων, αλλά και βιβλίο αναφοράς για αυτή την εφαρμοσμένη και με πολλές προεκτάσεις επιστήμη.
Αποτελεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο σε οποιονδήποτε ασχολείται με τα τρόφιμα στα πλαίσια της επιστήμης ή/και της παραγωγής, επεξεργασίας και διακίνησης τροφίμων, και θέλει να εντρυφήσει στους παθογόνους, αλλοιογόνους, αλλά και τεχνολογικά ωφέλιμους (ή και προβιοτικούς) μικροοργανισμούς των τροφίμων (βακτήρια, μύκητες, ιούς και παράσιτα), εντάσσοντας με το βέλτιστο δυνατό τρόπο τις θεωρητικές γνώσεις της Μικροβιολογίας στο σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον της Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων.


Περιεχόμενα

Πρόλογος
Σχετικά με τους Συγγραφείς
Κριτικές για την Ελληνική Έκδοση
Εισαγωγικό Σημείωμα από τους Επιμελητές της Ελληνικής Έκδοσης
Σύντομο Βιογραφικό Επιμελητών
ΜΕΡΟΣ Ι. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
1. Η Πορεία της Μικροβιολογίας Τροφίμων
2. Μικροβιακή ανάπτυξη, Επιβίωση και Θανάτωση στα Τρόφιμα
3. Τα Σπόρια και η Σημασία τους
4. Ανίχνευση και Απαρίθμηση των Μικροβίων στα Τρόφιμα
5. Ταχείες και Αυτοματοποιημένες Μικροβιακές Μέθοδοι
6. Μικροοργανισμοί Δείκτες και Μικροβιολογικά Κριτήρια
ΜΕΡΟΣ ΙΙ. ΤΡΟΦΟΓΕΝΗ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ
7. Κανονισμοί και Αρχές Διαχείρισης Ασφάλειας
8. Bacillus cereus
9. Είδη του γένους Campylobacter
10. Clostridium botulinum
11. Clostridium perfringens
12. Η εντεροαιμορραγική Escherichia coli
13. Listeria monocytogenes
14. Είδη του γένους Salmonella
15. Είδη του γένους Shigella
16. Staphylococcus aureus
17. Είδη του γένους Vibrio
18. Yersinia enterocolitica
ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ. ΑΛΛΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
19. Οξυγαλακτικά Βακτήρια και τα Προϊόντα Ζύμωσής τους
20. Ζυμώσεις με βάση τις ζύμες και άλλες ζυμώσεις
21. Αλλοιογόνοι Οργανισμοί
22. Μούχλες (Μύκητες)
23. Παράσιτα
24. Ιοί και Prions
ΜΕΡΟΣ ΙV. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
25. Αντιμικροβιακές Χημικές Ουσίες
26. Βιολογική Συντήρηση και Προβιοτικά Βακτήρια
27. Φυσικές Μέθοδοι Συντήρησης Τροφίμων
28. Μη Θερμική επεξεργασία
29. Εξυγίανση και σχετικές πρακτικές
Ικανότητες Κριτικής Σκέψης
Χρήσιμες Σελίδες και Πληροφορίες για την Ασφάλεια Τροφίμων
Γλωσσάριο
Quiz Ερωτήσεων-Απαντήσεων
Απαντήσεις σε επιλεγμένες ερωτήσεις κριτικής σκέψης
Ευρετήριο

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...