My account | View cart
Search for pattern: Advanced search
Embryo Publications Home | About Us | Contact Us | Site map | Language: English Ελληνικά

Το κρέας


Το κρέας

View larger image

CODE: 431001

List price: 15,00
Our price: 11,10
You save: 3,90 (26%)
9789606866418
Γιάννης Κωτσέλης

Description
Reviews

Το κρέας
Εξασφάλιση υγιεινής, επιλογή ποιότητας, τρόποι κοπής

Author: Γιάννης Κωτσέλης
ISBN: 9789606866418
Pages: 110
Format: 17 X 24
Binding: Paperback 
Pub. Year: 2017


Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε τεχνίτες κρέατος, αλλά και σε καταναλωτές οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν το κρέας.
Από το 1981 η Ελληνική Πολιτεία έκανε βαθειά τομή νομοθετώντας ή εφαρμόζοντας Κοινοτικές Οδηγίες και Κανονισμούς σε όλα τα επίπεδα, από την παραγωγή ως την κατανάλωση ενημερώνοντας και έχοντας αρωγό τον επαγγελματία του κρέατος.
Στόχος του είναι να διαμορφώσει μια όσο το δυνατόν πληρέστερη και πιο σαφή αντίληψη για το κρέας, γεγονός που θα βοηθήσει τόσο τον έμπορο στην επαγγελματική του δραστηριότητα όσο και τον καταναλωτή στην προάσπιση των συμφερόντων του.

Περιεχόμενα

ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
PH
Νερό
Πρωτεΐνες (Λευκώματα)
Λίπη
Υδατάνθρακες (Σάκχαρα)
Βιταμίνες
Ανόργανες ουσίες
ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ
ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
Μυϊκός ιστός
Συνδετικός ιστός
Λιπώδης ιστός
ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
Φάση ελαστικότητας
Φάση νεκρικής ακαμψίας (Rigor mortis)
Φάση ωρίμανσης
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
Ποιοτική απόκλιση D.F.D.
Ποιοτική απόκλιση P.S.E.
ΣΦΑΓΙΟ - ΣΦΑΓΕΙΟ
Αναισθητοποίηση
Σφαγή
Σφαγείο
Υγειονομικός έλεγχος
ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ) ΣΦΑΓΙΩΝ
Ποιοτική κατάταξη σφάγιων βοοειδών
Ποιοτική κατάταξη σφάγιων χοίρων
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΦΑΓΙΩΝ
Σφάγια μόσχου
Σφάγια χοίρου
Σφάγια αρνιών
ΚΟΠΗ ΤΟΥ ΣΦΑΓΙΟΥ
Βόειο σφάγιο
Χοίρειο σφάγιο
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
Λοιμογόνοι παράγοντες
Συσκευασία σε κενό και ελεγχόμενη ατμόσφαιρα
ΚΑΤΑΨΥΞΗ
H.A.C.C.P.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...