Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Το εγχειρίδιο του καφέ, 3η έκδοση


Το εγχειρίδιο του καφέ, 3η έκδοση

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 011124

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 28,00
Η Τιμή μας: 25,20
Κερδίζετε : 2,80 (10%)
9786185049416
Χρήστος Μανουσίδης

Περιγραφή
Reviews

Το εγχειρίδιο του καφέ, 3η έκδοση
Τα μυστικά του barista

Συγγραφέας: Χρήστος Μανουσίδης
ISBN: 9786185049416
Σελίδες: 320
Σχήμα: 15 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2016


Μια ιστορία που ξεκινάει από ένα τροπικό δέντρο και καταλήγει στα φλιτζάνια όλου του κόσμου με πρωταγωνιστή τον καφέ, το πιο διάσημο ρόφημα με τους πιο φανατικούς καταναλωτές. Στο Εγχειρίδιο του καφέ θα μάθετε ό,τι πιθανόν θα θέλατε να γνωρίζετε γύρω από το αγαπημένο σας προϊόν. Ο συγγραφέας μοιράζεται με τους αναγνώστες την πολυετή εμπειρία και τις γνώσεις του, καλύπτοντας τη διαδρομή του καφέ από τη φυτεία ώς το σερβίρισμά του, αλλά και δίνοντας συμβουλές για τη σωστή διαμόρφωση ενός σύγχρονου cafe. Είτε είστε ένας απαιτητικός καταναλωτής είτε ένας ανήσυχος επαγγελματίας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστείτε με αυτό το βιβλίο!

Περιεχόμενα
Σημείωμα του συγγραφέα
-Ιστορικά:
Ιστορία του καφέ
Τσάι - Camelia Sinensis
Σοκολάτα - Quetzalcoatl
Ζάχαρη
Υποκατάστατα ζάχαρης
Ιστορία των μηχανών Espresso
Μια ιστορία σαν όλες τις άλλες...
Ελληνικά καφενεία
Coffehouses - Καφενεία
Διάσημα cafe
-Ο καφές:
Χώρες παραγωγής καφέ
Βοτανική
Πολλαπλασιασμός
Ποικιλίες
Υβρίδια
Χώρες προέλευσης ποικιλιών
Πιστοποιήσεις στα single origins
Καφέδες γεωγραφικής προέλευσης
Τεχνικές αναπαραγωγής
Συγκομιδή
Τομή και ανάλυση του καρπού
Επεξεργασία
Χαρακτηριστικά γεύσης που καθορίζονται από την επεξεργασία
Ξήρανση
Ασθένειες, εντομολογικές προσβολές και ελαττωματικά σπυριά (defects)
Ταξινόμηση πυκνότητας
Ταξινόμηση χρώματος
Decaffenation
Ο καφές ως λίπασμα
-Barista
Barista
Τρόποι παρασκευής καφέ
Gold Cup
Ορισμός του Espresso
Πώς ξεχωρίζουμε έναν σωστό Espresso
Γεύση
Οξύτητα
Άρωμα
Σώμα
Επίγευση
Αποθήκευση καφέ
Άλεσμα και δοσολογία
Το σωστό πάτημα
Το σωστό γέμισμα και πάτημα
Σταθεροποίηση θερμοκρασίας
Καθαριότητα
Νερό
Αποσκληρυντής νερού
Αποσκληρυντής νερού (regular)
Αποσκληρυντής νερού με μονό διακόπτη (by pass)
Latte art
Espresso και βασικές παραλλαγές
Καφεΐνη
Θερμοκρασία ροφημάτων
Irish coffee
Δουλεύοντας με γρανιτομηχανή
Δουλεύοντας με σοκολατιέρα
Κρέμα γάλακτος
Κάνοντας σαντιγί
Είδη μηχανών ψησίματος καφέ
Το καβούρντισμα
Roasting Coffee
Ανάμιξη (Blending)
Γευσιγνωσία
Διαδικασία γευσιγνωσίας καφέ σύμφωνα με το πρωτόκολλο SCAA
"Cup of excellence"
"Specialty coffee"
Δίκαιο Εμπόριο
Διαγωνισμοί Barista
-Χρήσιμα:
Τα υπέρ και τα κατά της κατανάλωσης καφέ
Ανοίγοντας ένα cafe
Δημιουργώντας ένα bar
Επίλογος
Ευχαριστίες
Links - Βιβλιογραφία

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...