Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Ζιζάνια ελληνικών πόλεων


Ζιζάνια ελληνικών πόλεων

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 109009

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 30,00
Η Τιμή μας: 27,00
Κερδίζετε : 3,00 (10%)
9789609439503
Νίκος Κρίγκας, Πέτρος Λόλας, Κατερίνα Αφεντούλη

Περιγραφή
Reviews

Ζιζάνια ελληνικών πόλεων

Συγγραφέας: Νίκος Κρίγκας, Πέτρος Λόλας, Κατερίνα Αφεντούλη
ISBN: 9789609439503
Σελίδες: 192
Σχήμα: 21 X 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 2017


Το βιβλίο αυτό αποτελεί οδηγό ξενάγησης στη χλωρίδα των ελληνικών πόλεων και αναφέρεται στη διαχρονική σχέση των αυτοφυών φυτών με τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο πλαίσιο της αστικής οικολογίας (γενικό μέρος). Σε ειδικό λεύκωμα του βιβλίου παρουσιάζονται βιολογικές και οικολογικές πληροφορίες και χαρακτηριστικές φωτογραφίες για περισσότερα από 100 ζιζάνια (συναθρωπιστικά φυτά), τα οποία σχηματίζουν εκτενείς πληθυσμούς σε ελληνικές πόλεις και γειτονικές αγροτικές εκτάσεις. Στο βιβλίο αναδεικνύεται, επίσης, ο πολύπλευρος ρόλος του αστικού πρασίνου και γίνεται ανασκόπηση της διαχείρισης των ζιζανίων (συνανθρωπιστικών φυτών) στο αστικό περιβάλλον.
Το βιβλίο διαθέτει πλούσια εικονογράφηση και ειδικά σχεδιασμένα παραρτήματα που το μετατρέπουν σε ειδικό εγχειρίδιο-οδηγό πεδίου. Έτσι, οι χρήστες του βιβλίου έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν τυχαία δείγματα από ευρέως εξαπλωμένα αυτοφυή φυτά που παρατηρούν στις πόλεις τους μέσα από ειδικό σύστημα λήψης απόφασης (απλουστευμένη κλείδα ταξινομικού προσδιορισμού). Επίσης, οι χρήστες μπορούν να κατανοήσουν τη μορφή των φυτών με επιστημονικό τρόπο μέσα από ειδικά εικονογραφημένο γλωσσάρι εξειδικευμένων βοτανικών όρων και να διαπιστώσουν τη σημασία των επιστημονικών ονομάτων καθώς και πολιτισμικά στοιχεία για αυτοφυή φυτά της πόλης τους.
Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την αυτοφυή χλωρίδα και τα ζιζάνια (συνανθρωπιστικά φυτά) στο πλαίσιο δράσης τους στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον (ειδικούς επιστήμονες, όπως γεωπόνους, βιολόγους, φαρμακοποιούς κ.ά., εκπαιδευτικούς, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης-Κ.Π.Ε., περιβαλλοντικούς φορείς, σωματεία, συλλόγους και απλούς πολίτες). Το βιβλίο αυτό αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για προγράμματα, σεμινάρια, μαθήματα και σχέδια δράσης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης-ευαισθητοποίησης και θα διευκολύνει ιδιαίτερα εκείνους που επιθυμούν να μάθουν να αναγνωρίζουν την ταυτότητα των ευρέως εξαπλωμένων αυτοφυών φυτών στο αστικό περιβάλλον και τους αγρούς.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...