Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Τα έντομα


Τα έντομα

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 278006

Τιμή: 65,00
9789605831448
P. J. Gullan, P. S. Cranston

Περιγραφή
Reviews

Τα έντομα
Στοιχεία εντομολογίας

Συγγραφέας: P. J. Gullan, P. S. Cranston
ISBN: 9789605831448
Σελίδες: 656
Σχήμα: 19 Χ 25
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2017


Τα έντομα αντιπροσωπεύουν πάνω από τη μισή βιοποικιλότητα του πλανήτη. Αυτό το δημοφιλές εγχειρίδιο αποτελεί μια περιεκτική εισαγωγή σε αυτή την εκπληκτική ποικιλότητα και τοποθετεί την εντομολογία στο επίκεντρο της θεωρίας και της άσκησης των εξελικτικών και οικολογικών σπουδών.
Πλήρως αναθεωρημένη, η παρούσα πέμπτη έκδοση αρχίζει με ένα κεφάλαιο που αφορά στη δημοφιλή πλευρά της εντομολογίας, περιλαμβάνοντας τα έντομα που αποτελούν αντικείμενο της επιστήμης των πολιτών, εκείνα που εκτίθενται στους ζωολογικούς κήπους αλλά και εξετάζοντας τα έντομα ως τροφή των ανθρώπων και των ζώων. Τα επόμενα κεφάλαια καλύπτουν βασικά χαρακτηριστικά της δομής, της λειτουργίας, της συμπεριφοράς, της οικολογίας και της ταξινόμησης των εντόμων σε συνδυασμό με τις κατάλληλες μοριακές μελέτες. Μεγάλο μέρος του βιβλίου έχει οργανωθεί γύρω από μείζονα βιολογικά θέματα: διαβίωση στο έδαφος, στο νερό, στα φυτά, σε αποικίες, ως θηρευτές, παράσιτα/παρασιτοειδή και θηράματα. Ολόκληρο το βιβλίο διατρέχει ένα ισχυρός εξελικτικός άξονας.
Το κεφάλαιο της συστηματικής έχει αναθεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό και το καινούργιο κεφάλαιο με τίτλο «Τα έντομα σε έναν κόσμο που αλλάζει» περιλαμβάνει τόσο τις αποκρίσεις των εντόμων στην κλιματική αλλαγή όσο και τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής και τις ανθρωπογενείς αλλαγές στις κατανομή των εντόμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα ενημερωμένα ταξονομικά ένθετα παρέχουν περιεκτικές πληροφορίες για όλες τις απόψεις και των 28 μεγάλων τάξεων των εντόμων καθώς και για τις τρεις τάξεις των εξαπόδων που δεν είναι έντομα. Καινούργια κείμενα περιγράφουν τις αυξανόμενες ανησυχίες για το περιβάλλον και τα δέντρα που παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον (μεταξύ των οποίων οι ευκάλυπτοι, τα φοινικόδεντρα και τα καφεόδεντρα), τις οποίες προκαλούν απειλές που οφείλονται στα έντομα, και εξηγούν την αξία των γενετικών δεδομένων καθώς και της εξελικτικής αναπτυξιακής βιολογίας και της αποκωδικοποίησης του DNA στις μελέτες της βιοποικιλότητας των εντόμων.
Οι συγγραφείς διατηρούν τη διαύγεια και τη συνοχή των προηγούμενων εκδόσεων και επεκτείνουν την ήδη πλούσια εικονογράφηση με καινούργια σχέδια. Πάνω από πενήντα έγχρωμες φωτογραφίες μαζί με τα κείμενα και τον σχετικό δικτυακό τόπο ενθαρρύνουν την εμβάθυνση στην επιστημονική μελέτη των εντόμων. Το βιβλίο έχει γραφεί με σκοπό να αποτελέσει το βασικό εγχειρίδιο των φοιτητών που σπουδάζουν εντομολογία αλλά και ως βιβλίο αναφοράς για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της οικολογίας, της γεωπονικής, της ιχθυοκαλλιέργειας, της δασοκομίας, της παλαιοντολογίας, της ζωολογίας, της ιατρικής και της κτηνιατρικής.
Η Penny Gullan και ο Peter Cranston είναι καθηγητές Εξέλιξης, Οικολογίας και Γενετικής στο Research School of Biology, The Australian National University, Canberra, Australia, όπου διεξάγουν έρευνα στη βιοποικιλότητα και συστηματική των κοκκοειδών και χειρονομίδων αντίστοιχα. Και οι δύο είναι ομότιμοι καθηγητές στο Department of Entomology and Nematology, University of California, Davis, USA.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...