Αμπελουργία για κρασιά ποιότητας
Αμπελουργία για κρασιά ποιότητας
Συγγραφέας: Αργυρής Τσακίρης
ISBN: 9786185049386
Σελίδες: 208
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2016
Στο βιβλίο Αμπελουργία για κρασιά ποιότητας θα βρείτε οδηγίες σχετικά με:
- Τη σύγχρονη συμβατική ποιοτική αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίηση όπου επιτρέπεται η χρήση συνθετικών λιπασμάτων &φυτοφαρμάκων καθώς και η προσθήκη διαφόρων "οινολογικών ουσιών" κατά την παραγωγή του κρασιού, με σκοπό την επίτευξη της καλύτερης δυνατής οργανοληπτικής ποιότητας.
- Τη Βιολογική αμπελοκαλλιέργεια και οινοποίησηόπου ακολου-θούνται μέθοδοι φιλικές προς τα φυτά και τους μικροοργανισμούς που συμβιώνουν με το αμπέλι και περιορίζεται η χρήση των οινολογικών ουσιών.
- Τη Βιοδυναμική αμπελουργία και οινοποίηση που. εκτός από τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας, λαμβάνει υπ' όψη την επίδραση των κοσμικών δυνάμεων στο αμπέλι και στο κρασί.
- Τη φυσική οινοποίηση, που προϋποθέτει τη βιολογική καλλιέργεια, αλλά αποκλείει κάθε προσθήκη στο κρασί και την ελαχιστοποίηση των κατεργασιών, έστω και σε βάρος αυτού που σήμερα αποδεχόμαστε ως ποιότητα στο κρασί.
Περιεχόμενα
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
ΤΟ ΚΛΗΜΑ
Ο ΤΟΠΟΣ
ΤΟ ΚΛΙΜΑ
ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΙΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
ΦΥΤΕΥΣΗ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΛΙΠΑΝΣΗ
ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΚΡΑΣΙ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΙΚΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΡΥΓΟΣ
ΛΕΥΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΡΥΘΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΧΗΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΦΥΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ