Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Σποροπαραγωγή


Σποροπαραγωγή

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 279002

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 39,50
Η Τιμή μας: 35,55
Κερδίζετε : 3,95 (10%)
9789605990152
Παντελής Σ. Ευθυμιάδης

Περιγραφή
Reviews

Σποροπαραγωγή

Συγγραφέας: Παντελής Σ. Ευθυμιάδης
ISBN: 9789605990152
Σελίδες: 416
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2015


Η σποροπαραγωγή ως επιστήμη και εργασία συνδέει τους δύο μεγάλους κλάδους της γεωργίας την έρευνα και την εφαρμογή.

Η εγχώρια παραγωγή σπόρων είναι μεγάλης σημασίας για την οικονομία της χώρας μας δεδομένου ότι αποτρέπει την διαρροή πολύτιμου συναλλάγματος που απαιτείται για την εισαγωγή σπόρων από άλλες χώρες, αυξάνει το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών οι οποίοι εγκαθιστούν σποροκαλλιέργειες στα αγροκτήματά τους, ενώ παράλληλα δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Η χώρα μας από άποψη εδαφοκλιματικών συνθηκών είναι κατάλληλη τόσο για παραγωγή σπόρων φυτών μεγάλης καλλιέργειας όσο και για παραγωγή σπόρων κηπευτικών και ανθοκομικών φυτών. Παρά την καταλληλότητα αυτή η σποροπαραγωγή δεν έχει αναπτυχθεί στον βαθμό που θα έπρεπε. Έτσι για το σύνολο σχεδόν των κηπευτικών φυτών και για μερικά απ` τα φυτά μεγάλης καλλιέργειας, όπως π.χ. το καλαμπόκι, ποσοστό 95% και πλέον των αναγκών σε σπόρο καλύ- πτεται με εισαγωγές από άλλες χώρες. Τα αίτια της κατάστασης αυτής μεταξύ των άλλων είναι η όχι καλή οργάνωση των Ελληνικών σποροπαραγωγικών επιχειρήσεων, η έλλειψη επαρκών γνώσεων από πολλούς ασχολούμενους με το αντικείμενο της σποροπαραγωγής και η έλλειψη, κυρίως για αρκετά κηπευτικά φυτά, εγχώριων ποικιλιών ανταγωνιστικών προς τις ξένες εισαγόμενες, μεγάλες ποσότητες σπόρου των οποίων εισάγονται από άλλες χώρες.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε πιστεύοντας ότι μπορεί να προσφέρει γνώσεις πρακτικού επιπέδου και να βοηθήσει γενικότερα τους ασχολούμενους με τη σποροπαραγωγή.

Η ύλη του βιβλίου αυτού κατά ένα μέρος στηρίζεται στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, ενώ σημαντικό της μέρος προέρχεται από την πολύχρονη εμπειρία του συγγραφέα στη σποροπαραγωγή.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...