Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Συστηματική των τετράποδων


Συστηματική των τετράποδων

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 162017

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 20,00
Η Τιμή μας: 18,00
Κερδίζετε : 2,00 (10%)
9607425073
Θεοδώρα Σ. Σοφιανίδου

Περιγραφή
Reviews

Συστηματική των τετράποδων
Με παράρτημα των ελληνικών ειδών

Συγγραφέας: Θεοδώρα Σ. Σοφιανίδου
ISBN: 9607425073
Σελίδες: 384
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2000


Η σύγχρονη Συστηματική Ζωολογία είναι ένας δυναμικός κλάδος επιστήμης. Για την κατάλληλη μελέτη της ποικιλίας των ζώων χρειάζονται πληροφορίες από κάθε κλάδο της Βιολογίας. Για να γίνει κατανοητή η ποικιλία και η σύνθεση των διαφόρων ομάδων των ζώων δεν αρκεί η απλή περιγραφή της μορφολογίας τους. χρειάζεται η πλήρης γνώση της συμπεριφοράς και της κοινωνικής οργάνωσης των ζώων , η γνώση του βιολογικού παρελθόντος και της εξελικτικής ιστορίας του ζωντανού κόσμου. Αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην περίοδο της τεχνολογικής επανάστασης όπου η συσσώρευση των γνώσεων γίνεται με αφάνταστα γρήγορο ρυθμό, σημαίνουν ότι τα τρία χρόνια που πέρασαν από την πρώτη έκδοση της συστηματικής των τετράποδων με πρόσθεση τουλάχιστο ενός ή δύο ακόμη χρόνων πριν από την έκδοση, είναι μεγάλο κενό πληροφόρησης που επιβάλλει ενημέρωση. 'Ετσι κρίθηκε αναγκαία η δεύτερη έκδοση που μαζί με την απαιτούμενη ενημέρωση έδωσε ευκαιρία βελτίωσης και της υπάρχουσας ύλης. Στο τελευταίο συνέβαλε πολύ η ευκαιρία που είχα να επισκεφτώ μεγάλες Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες στο εξωτερικό.
Η καινούργΙα έκδοση εκτός από την επιπρόσθετη ενημέρωση που συνίσταται σε προσθήκες ή αλλαγές σε πολλά κεφάλαια, έχει εμπλουτισμένο το παράρτημα των τετραπόδων της Ελλάδας.
'Ολους τους φίλους και συνεργάτες που βοήθησαν και πάλι γι' αυτή την έκδοση του βιβλίου ευχαριστώ θερμά. Επιπροσθέτως ευχαριστώ τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βόννης κ. Hans Schneider για την υπόδειξη λεπτομερειών που συνέβαλαν στην καλύτερη εμφάνιση του κειμένου και τις φίλες και συναδελφικές Χέρντα Καραμανλίδου, Πηνελόπη Μαυραγάνη- Τσιπίδου και Τόνια Νάτσιου-Βοζίκη για την πολλαπλή βοήθειά τους, ηθική και πρακτική. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τις κυρίες Κατερίνα Ασμή και Λουίζα Αδελφοπούλου για την συμπαράσταση και τη γραφική βοήθειά τους, τη συναδέλφισα Αλεξάνδρα Στάικου για την κριτική ανάγνωση τμημάτων του κειμένου, και τον Εκδοτικό Οίκο Γιαχούδη-Γιαπούλη για την προσεΥμένη και καλαίσθητη δουλειά.
Θεσσαλονίκη, 1996
Θεοδώρα Σ. Σοφιανίδου
(από τον πρόλογο της 2ης έκδοσης)

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...