Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Στέβια


Στέβια

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 109003

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00
Η Τιμή μας: 13,50
Κερδίζετε : 1,50 (10%)
9789609439213
Πέτρος Χ. Λόλας

Περιγραφή
Reviews

Στέβια
Καλλιέργεια, ιδιότητες, χρήσεις, έρευνα στην Ελλάδα

Συγγραφέας: Πέτρος Χ. Λόλας
ISBN: 9789609439213
Σελίδες: 270
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2013
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη στέβια...

Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ έως τώρα, η ελληνική Γεωργία έχει ανάγκη από νέες, εναλλακτικές και προπαντός δυναμικές καλλιέργειες, οι οποίες θα στηρίζουν και θα εξασφαλίζουν ένα σταθερό αγροτικό εισόδημα. Από τις λεγόμενες νέες και εναλλακτικές καλλιέργειες, η στέβια είναι εκείνη που φαίνεται ότι έχει τις καλύτερες προοπτικές, όπως έδειξε η έρευνα και η εμπειρία για περισσότερα από 7 χρόνια έως τώρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και σε άλλες χώρες.
Ο αναγνώστης του βιβλίου θα μάθει τι είναι η στέβια, από πού ήρθε, γιατί η στέβια θεωρείται η καλλιέργεια της νέας χιλιετίας και η ζάχαρή της η ζάχαρη του μέλλοντος, ποια είναι η μορφολογία και η βιολογία της στέβιας, τι ιδιότητες έχει και γιατί είναι τόσο ευεργετικές για την υγεία του ανθρώπου, ποιες είναι οι χρήσεις της στέβιας, ποια είναι η χημική σύσταση της στέβιας και ποιες ωφέλιμες ουσίες περιέχει, ποιες είναι οι γλυκαντικές ουσίες Στεβιοσίδη, Ρεμπαουδιοσίδη Α, κ.ά., που κάνουν τη στέβια το πιο γλυκό φυτό, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο FAO με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας γνωμοδότησαν ότι η στέβια είναι ακίνδυνη για τον άνθρωπο και μπορεί να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της ζάχαρης και των συνθετικών γλυκαντικών ουσιών. Πολύ χρήσιμο για έναν μελλοντικό καλλιεργητή στέβιας είναι το μέρος του βιβλίου που αναφέρεται στον τρόπο καλλιέργειας (σπορεία, λίπανση, μεταφύτευση, ποτίσματα, ζιζάνια, έντομα, ασθένειες, συλλογή, ξήρανση), στην οικονομικότητα (κόστος παραγωγής, στρεμματική πρόσοδος, καθαρή πρόσοδο) και στις προοπτικές της στέβιας. Όλη η έρευνα που έχει γίνει έως τώρα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ. με ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα σε συνεργασία με διάφορους φορείς στην Ελλάδα (ομάδες καπνοπαραγωγών, Νομαρχίες, Δήμους, ΕΑΣ, γεωπονικές υπηρεσίες) και στο εξωτερικό (πανεπιστήμια) παρουσιάζεται στο δεύτερο μέρος του βιβλίου.
Το βιβλίο περιέχει πρωτογενή ελληνικά στοιχεία, παρουσιάζει την πραγματικότητα της στέβιας στην Ελλάδα σήμερα και πιστεύεται ότι θα φανεί χρήσιμο στα Τμήματα Γεωπονίας των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., στα ερευνητικά ιδρύματα και τους ερευνητές, στους γεωπόνους, σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει και να ασχοληθεί σοβαρά με τη στέβια ή απλά να έχει μια έγκυρη-αξιόπιστη επίκαιρη γνωριμία με τη στέβια, ώστε να την χρησιμοποιεί ωφέλιμα.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...