Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Η τεχνική της ενσίρωσης και καλλιέργεια φυτών ενσίρωσης


Η τεχνική της ενσίρωσης και καλλιέργεια φυτών ενσίρωσης

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 024045

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 34,00
Η Τιμή μας: 30,60
Κερδίζετε : 3,40 (10%)
9789603571094
Δημήτριος Μπαξεβάνος, Ιωάννης Τσιάλτας

Περιγραφή
Reviews

Η τεχνική της ενσίρωσης και καλλιέργεια φυτών ενσίρωσης

Συγγραφέας: Δημήτριος Μπαξεβάνος, Ιωάννης Τσιάλτας
ISBN: 9789603571094
Σελίδες: 339
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2012


Το ισοζύγιο γεωργικών προϊόντων της Ελλάδας είναι πολύ ελλειμματικό σε γάλα και κρέας. Ένας από τους λόγους στους οποίους ωφελείται αυτό είναι η έλλειψη φθηνών και ποιοτικών ζωοτροφών, με διαθεσιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Γενικά, το κόστος των χονδροειδών ζωοτροφών ανά μονάδα ενέργειας και ολικών αζωτούχων ενώσεων είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο των συμπυκνωμένων ζωοτροφών. Γι’ αυτό οι κτηνοτρόφοι προσπαθούν να μειώσουν τη χορήγησή τους στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα. Αντιθέτως, σε χώρες με αναπτυγμένη κτηνοτροφία οι χονδροειδείς ζωοτροφές είναι φθηνότερες. Στην κατεύθυνση μείωσης του κόστους των χονδροειδών ζωοτροφών μπορεί να συμβάλλει η τεχνική της ενσίρωσης, σε συνδυασμό με τη βελτίωση της καλλιεργητικής τεχνικής των κτηνοτροφικών φυτών. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, στις περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες, η τεχνική της ενσίρωσης υστερεί ή αγνοείται τελείως. Ομοίως, η καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών έχει παραμεληθεί, δεν ακολούθησε τις επιστημονικές και τεχνικές εξελίξεις, με συνέπεια, να έχει καθηλωθεί σε πρότυπα προ 30 ετών.
Το παρόν σύγγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση της απάντησης ερωτημάτων σχετικών με τη δυνατότητα ενσωμάτωσης της ενσίρωσης στο σύστημα παραγωγής και συντήρησης χονδροειδών ζωοτροφών. Ανάλογα ερωτήματα αποτέλεσαν το ερέθισμα για τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου, το οποίο έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, που αφορά στην παραγωγή χονδροειδών ζωοτροφών κατάλληλων για ενσίρωση, αλλά και την τεχνική που χρησιμοποιείται προκείμενου να καταστεί αυτό εφικτό.

Στα επιμέρους κεφάλαια του βιβλίου αναλύονται οι εξής θεματικές ενότητες:
Βασικές αρχές της ενσίρωσης
Ενσίρωση καλαμποκιού, σόργου, κεχριού, χειμερινών σιτηρών
Μείγματα χειμερινών σιτηρών με ψυχανθή
Ενσίρωση λειμώνων και χορτοδοτικών καλλιεργειών
Συγκομιδή λειμώνιων και χορτοδοτικών καλλιεργειών
Ενσιρωτικές μηχανές δεματοποίησης
Πρόσθετα συγκομιδής και συστήματα εφαρμογής τους
Συστήματα αποθήκευσης και διανομής ενσιρωμάτων

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...