Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Ειδικά θέματα ποιότητας


Ειδικά θέματα ποιότητας

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 021005

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 27,30
Η Τιμή μας: 24,57
Κερδίζετε : 2,73 (10%)
9789604561162
Καρυπίδης Φίλιππος

Περιγραφή
Reviews

Ειδικά θέματα ποιότητας
Εφαρμογές στη γεωργία και στα τρόφιμα

Συγγραφέας: Φίλιππος Καρυπίδης
ISBN: 9789604561162
Σελίδες: 352
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2008



Στο βιβλίο προσεγγίζονται επιλεγμένα θέματα ποιότητας με τρόπο που εξυπηρετείται μια μάλλον ολιστική προσέγγιση στη μάθηση, στην έρευνα και στην εφαρμογή.
Στην αρχή, αποσαφηνίζεται το πλαίσιο μάρκετινγκ στο οποίο τοποθετούνται τα επιχειρησιακά πεδία της ποιότητας.
Με παραδείγματα από το χώρο της γεωργίας και των τροφίμων, παρουσιάζονται θεωρητικές προσεγγίσεις που συνδέουν τη διαμόρφωση, τον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας, σε επίπεδο επιχείρησης, με τις στρατηγικές επιλογές.
Παρατίθενται τα σπουδαιότερα πρότυπα συστημάτων ποιότητας, καθώς και οι μέθοδοι, οι τεχνικές και οι διαδικασίες Διαχείρισης της Ποιότητας, Πιστοποίησης Συστημάτων και Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Η παρουσίαση επικεντρώνεται σε θέματα ιδιαίτερα σημαντικά για την ελληνική γεωργική πραγματικότητα.
Παρουσιάζονται επίσης μεθοδολογίες που συνεισφέρουν στην εκτίμηση της οικονομικότητας των βελτιωτικών επιλογών της επιχείρησης και ορισμένοι βασικοί χειρισμοί της ποιότητας σε επίπεδο αλυσίδας παραγωγής και διάθεσης.
Στο τέλος, παρατίθενται εφαρμογές επιλεγμένων συστημάτων ποιότητας στη γεωργία και στα τρόφιμα.

Περιεχόμενα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
1. Το μάρκετινγκ γεωργικών προϊόντων
2. Μεταβλητές αποφάσεων μάρκετινγκ
3. Κύκλος ζωής προϊόντος
4. Αποδοτικότητα και περιθώρια ανάπτυξης του μάρκετινγκ
5. Σύνοψη - Επίλογος

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
1. Αντιληπτή ποιότητα
2. Η νέα εκδοχή για ποιότητα τροφίμων
3. Σχηματοποίηση της ποιότητας
4. Αναγκαιότητα της τυποποίησης
5. Οικονομική της τυποποίησης
6. Εφαρμογή της τυποποίησης
7. Πρότυπα και τυποποίηση
8. Πολιτική τυποποίησης
9. Χαρακτηριστικά ποιότητας
10. Εφαρμογή της τυποποίησης και κοινοί κανόνες ποιότητας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ, ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΑ
1. Εισαγωγή
2. Αντιληπτή ωφέλεια και πλεόνασμα καταναλωτή
3. Κέρδος επιχείρησης και αντιληπτή ωφέλεια
4. Επιλογή επιπέδου ποιότητας
5. Η προσέγγιση της αξίας στο στρατηγικό μάρκετινγκ
6. Δημιουργία αξίας δια μέσου της αλυσίδας διάθεσης
7. Δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος
8. Διαφοροποίηση, ελαστικότητα και περιθώριο κέρδους
9. Σύγκριση στρατηγικών κόστους και διαφοροποίησης
10. Λειτουργικές στρατηγικές
11. Στρατηγικές εστίασης και υβριδικού τύπου
12. Στρατηγική τμηματοποίησης
13. Στρατηγικές σήμανσης της ποιότητας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙV
ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ
1. Εισαγωγή
2. Συχνότητα και οικονομικότητα ελέγχων ποιότητας
3. Συστήματα ελέγχου της ποιότητας
4. Λειτουργία συστήματος ποιοτικού ελέγχου
5. Στατιστικός έλεγχος ποιότητας
6. Διαγράμματα ελέγχου παραγωγικής διαδικασίας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ V
ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
1. Ολική ποιότητα γεωργικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων
2. Βασικές αρχές διοίκησης ολικής ποιότητας
3. Διασφάλιση Ποιότητας
4. Η προσέγγιση Taguchi στο σχεδιασμό της ποιότητας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI
ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
1. Εισαγωγή
2. Διεθνή πρότυπα
3. Ευρωπαϊκά πρότυπα
4. Εθνικά πρότυπα για τον αγροτικό χώρο
5. Οι ονομασίες προέλευσης ως εργαλεία ανταγωνιστικότητας
6. Τα βραβεία ποιότητας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VΙΙ
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
1. Εισαγωγή
2. Διάγραμμα Pareto
3. Διάγραμμα αιτίου- αποτελέσματος
4. Φύλλα ελέγχου
5. Συγκριτική προτυποποίηση (benchmarking)
6. Διαγράμματα ροής

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VΙΙΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
1. Τα πρώτα βήματα για ανάπτυξη ΣΔΠ
2. Πολιτική ποιότητας
3. Συντονιστική ομάδα
4. Επιθεώρηση ποιότητας
5. Ανασκόπηση
6. Αναγνώριση ταυτότητας και ιχνηλασιμότητα
7. Έλεγχος διεργασιών
8. Αναλυτικά βήματα για την πιστοποίηση
9. Διαδικασία πιστοποίησης και ελέγχου
10. Φορείς ελέγχου ποιότητας τροφίμων
11. Η Ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΧ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
1. Εισαγωγή
2. Προϋποθέσεις εφαρμογής της ολικής ποιότητας
3. Στάδια υλοποίησης του προγράμματος ολικής ποιότητας
4. Βήματα εφαρμογής της διοίκησης ολικής ποιότητας
5. Οι διδαχές του Deming
6. Επικέντρωση στον πελάτη
7. Ανάπτυξη λειτουργίας της ποιότητας
8. Κατάρτιση και ποιότητα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Χ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
1. Κόστος ποιότητας και στοιχεία κόστους
2. Διαχείριση της οικονομικής διάστασης προγράμματος ποιότητας
3. Εντοπισμός διεργασιών για βελτίωση
4. Υπολογισμός κόστους
5. Εξεύρεση παραγόντων που επηρεάζουν την ικανοποίηση πελατών
6. Μέτρηση της ικανοποίησης πελατών
7. Μάνατζμεντ των βελτιώσεων
8. Εξεύρεση ευκαιριών
9. Ανάλυση κόστους - Ωφελειών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
1. Οι αλυσίδες εφοδιασμού
2. Σκοπός του logistics management
3. Αποτελεσματικότητα συστήματος
4. Συγκέντρωση γεωργικών προϊόντων
5. Μεταφορά γεωργικών προϊόντων
6. Αποθεματοποίηση γεωργικών προϊόντων
7. Ταξινόμηση προϊόντων
8. Κόστος ταξινόμησης και αυτοματισμοί
9. Συσκευασία και διακίνηση γεωργικών προϊόντων
10. Η ποιότητα του συστήματος εφοδιασμού
11. Αξιολόγηση του συστήματος
12. Πολιτική εξυπηρέτησης πελατών
13. Αγροτροφικές αλυσίδες και ιχνηλασιμότητα

Βιβλιογραφία Κεφαλαίων Ι -ΧΙ
ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
1. Εφαρμογή του προτύπου AGRO 2
2. Το πρότυπο GLOBALGAP (EUREPGAP)
3. Το πρότυπο Tesco Nature's Choice (TNC)
4. Το πρότυπο QS (Quality and Safety for Food)
5. Η εφαρμογή του συστήματος HACCP
6. Το πρότυπο BRC (British Retail Consortium)
7. Το πρότυπο IFS (International Food Standard)
8. Το πρότυπο ISO 22000
Βιβλιογραφία

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
1. Κατοχυρωμένες Ελληνικές Ονομασίες Προελεύσεως Γεωργικών Προϊόντων & Τροφίμων
2. Παραδείγματα Πολιτικής & Επιτευγμάτων Ποιότητας
3. Αποσαφηνίσεις για τον CODEX ALIMENTARIOUS

Ευρετήριο όρων

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...