Η σόγια και το ψαρόλαδο
Η σόγια και το ψαρόλαδο – Διατροφικά δοκίμια
Συγγραφέας: Παντελής Ζωιόπουλος, Αν. Καθηγητής Παν. Ιωαννίνων
ISBN: 9608002273
Σελίδες: 176
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2005
Κάτω από τον τίτλο «Η σόγια και το ψαρόλαδο», δύο λέξεις παρμένες από ένα δίστιχο του Νίκου Καββαδία, συγκεντρώνονται ορισμένα αγροτικά δοκίμια του συγγραφέα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί και βρίσκονται διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό, επιστημονικό και συνήθη τύπο. Τα δοκίμια χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: σχόλια, επισκοπήσεις, επιφυλλίδες και βιβλιοκρισίες.
Αν και ο σύνδεσμος μεταξύ τους εμφανίζεται να είναι σε μερικές περιπτώσεις ολίγον χαλαρός, εν τούτοις για όλα τα δοκίμια το διατροφικό στοιχείο είναι σημείο κομβικό, ενώ ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της διατροφής των αγροτικών ζώων αλλά και εκείνος της μεταποίησης στη μορφή της βιομηχανίας ζωοτροφών προεξέχουν σαν αιτίες των πρόσφατων διατροφικών κρίσεων.
Τα δοκίμια στην παρούσα συλλογή δημοσιεύονται κατά κανόνα αυτούσια, όπως εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε έντυπη μορφή. Εν τούτοις ο συγγραφέας προσέθεσε στο τέλος κάθε δοκιμίου «σημειώσεις» για να δώσει τις πρώτες αντιδράσεις, αλλά και για να συμπληρώσει ή να εξηγήσει πιο ελεύθερα ορισμένα σημεία.
Διαβάστε τη έγραψε η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ γι αυτό το βιβλίο
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_1_04/12/2005_165429