Σαλιγκαροτροφία
Σαλιγκαροτροφία
Συγγραφέας: Giuseppe Gallo
ISBN: 9607920589
Σελίδες: 112
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2003
Περιεχόμενα:
-Η εκτροφή των σαλιγκαριών…9-11
-Τα εδώδιμα σαλιγκάρια…13-17
-Εκλογή των ειδών για εκτροφή…16
Στοιχεία της ανατομίας και της βιολογίας του σαλιγκαριού…19-39
Το κέλυφος…21
Το σώμα…24
Το πεπτικό σύστημα…25
Η αναπνοή…26
Η κυκλοφορία…27
Το νευρικό σύστημα…28
Οι κινήσεις του σαλιγκαριού…28
Το σεξουαλικό σύστημα και η αναπαραγωγή…29
Απόθεση των αυγών…33
Εκκόλαψη των αυγών…34
Το επίφραγμα…35
Η χειμερία νάρκη…37
Η αφύπνιση…38
-Η συλλογή των σαλιγκαριών…41-44
Φθινόπωρο: συλλογή των κλειστών σαλιγκαριών…41
Άνοιξη: συλλογή των «κινούμενων» σαλιγκαριών…42
-Η ολοκληρωμένη εκτροφή…45-47
Οι προοπτικές της σαλιγκαροεκτροφής…50
-Μερική εκτροφή (εκτροφεία)…59-71
Εκλογή του τόπου…59
Εκλογή του χώρου…59
Η αποστείρωση του εδάφους…61
Διαστάσεις του εκτροφείου…62
Συστήματα περίφραξης του εκτροφείου…63
Το αυλάκι με νερό γύρω από την περίφραξη…66
Εσωτερική διευθέτηση του εκτροφείου…67
-Οι εργασίες στο εκτροφείο…73-85
Τοποθέτηση στο εκτροφείο…74
Επιθεωρήσεις…76
Παροχή τροφής…77
Οι τροφές…78
Ο σχηματισμός του επιφράγματος…82
Οι εχθροί του σαλιγκαριού…83
-Τα σαλιγκάρια και η βιομηχανία κονσερβοποίησης…87-95
Η πώληση σαλιγκαριών «έτοιμων για κατανάλωση»…88
Κανονισμοί στη Γαλλία για τα σαλιγκάρια σε κονσέρβα…92
Προσδιορισμός…93
Χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης…93
Χαρακτηριστικά της ποιότητας…95
-Achatina fulica (Ακατίνα φούλικα)…97
-- θρεπτική αξία και κατανάλωση των σαλιγκαριών…99-104
Η κατανάλωση των σαλιγκριών στη διάρκεια των αιώνων…100
Τα σαλιγκάρια στο φαρμακείο …103
-Τα σαλιγκάρια και η μαγειρική…107-110
Σαλιγκάρια στο τραπέζι…107
Δυο συνταγές από δυο χιλιάδες πριν…108