Πρόσθετα τροφίμων και νομοθεσία, 3η έκδοση
Πρόσθετα τροφίμων και νομοθεσία, 3η έκδοση
Συστήματα τροφίμων-διατροφής. Επισήμανση και ασφάλεια
Συγγραφέας: Ευστράτιος Κυρανάς
ISBN: 9786182210253
Σελίδες: 632
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 2023
Το παρόν σύγγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν και να οργανώσουν τις γνώσεις τους στα πολύπλοκα και αλληλοσυνδεμένα συστήματα τροφίμων και διατροφής και στη νομοθεσία που τα διέπει. Περιγράφει αναλυτικά τις κατηγορίες των τροφίμων και των πρόσθετων τροφίμων και ποτών, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην επισήμανση των τροφίμων και ποτών, στους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας, καθώς και στις ευρωπαϊκές και εθνικές αρχές που ρυθμίζουν τον έλεγχο για την εμπορία τους για κατανάλωση. Πρόκειται για πεδία σύνθεσης, η οποία απαιτεί γνώση, σοβαρό πολιτικό σχεδιασμό, οργάνωση και αδιάκοπη προσπάθεια, ώστε να επιτυγχάνει διαρκώς στους πολύ σημαντικούς στόχους της ισότιμης λειτουργίας της αγοράς και της διασφάλισης της υγείας και της ευημερίας των καταναλωτών.
Περιέχει:
Πρόλογος - Εισαγωγή - Συστήματα Παραγωγής και Διάθεσης Τροφίμων - Ταξινόμηση των Τροφίμων με Κριτήριο τον Βαθμό Επεξεργασίας - Ταξινόμηση των Τροφίμων με Κριτήριο τη Διατροφική Σύσταση και Αξία - Συστήματα Διατροφής και Διατροφικά Μοντέλα - Τα Πρόσθετα των Τροφίμων (Ε) - Επισήμανση των Τροφίμων-Διατροφικοί Ισχυρισμοί - Η Θεώρηση των Κινδύνων και οι Πολιτικές Ασφάλειας των Τροφίμων - Νομοθεσία Τροφίμων - Ο Κώδικας Τροφίμων και Ποτών και Αντικειμένων Κοινής Χρήσεως - Βιβλιογραφία - Ευρετήριο