Σύγχρονες τεχνικές ελαιοκομίας και παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου, Β έκδοση
Σύγχρονες τεχνικές ελαιοκομίας και παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου
Συγγραφέας: Βασίλης Φραντζολάς
ISBN: 9786180028423
Σελίδες: 356
Σχήμα: 21 X 29
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2021
Ο Βασίλης Φραντζολάς, με καταγωγή από το Λυγουριό Αργολίδας, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση τριών γενεών στον χώρο του ελαιολάδου. Από το 2004 οργανώνει, χωρίς διακοπή, τα σεμινάρια εκπαίδευσης Oliveoilseminars.com, στην παραγωγή ποιοτικών ελαιολάδων. Περισσότεροι από 1600 παραγωγοί και τυποποιητές και 180 ελαιοτριβεία ανά την Ελλάδα, έχουν παρακολουθήσει τα 8ωρα σεμινάρια, σε διαφορετικούς τομείς ελαιοκομίας και ελαιοποίησης, στα οποία έχουν διδάξει γνωστοί καθηγητές-ερευνητές, οι οποίοι μετακαλούνται κάθε χρόνο από το εξωτερικό.
Το βιβλίο αποτελεί ένα βιωματικό, σύνθετο έργο, αποτέλεσμα ερευνητικής δουλειάς συνολικά οκτώ ετών και παράλληλης συγγραφής τεσσάρων ετών. Η ύλη του βασίζεται αφενός στα σεμινάρια παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου και αφετέρου στις γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια πολυάριθμων εκπαιδευτικών ταξιδιών σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές χώρες της Μεσογείου. Αποτελείται από 28 κεφάλαια, τα οποία καλύπτουν ύλη από τη διαχείριση του εδάφους και τη συλλογή των καρπών έως τις νέες τεχνολογίες ελαιοποίησης και την αποθήκευση-συντήρηση του ελαιολάδου.