Εγχειρίδιο τεχνικού μαγειρικής τέχνης
Εγχειρίδιο τεχνικού μαγειρικής τέχνης
Συγγραφέας: Στέφανος Χειλαδάκης
ISBN: 9789609394741
Σελίδες: 280
Σχήμα: 21 Χ 29
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2014
Ο Chef Στέφανος Χειλαδάκης προερχόμενος από τον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά με εμπειρία σε κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, παρουσιάζει, με τρόπο μεθοδικό και σε απλά βήματα, τα βασικά στοιχεία της μαγειρικής, με σκοπό το περιεχόμενο να γίνεται εύκολα κατανοητό στον αναγνώστη, χωρίς περιττά στοιχεία. Το Εγχειρίδιο Τεχνικού Μαγειρικής σε τέταρτη βελτιωμένη και επηυξημένη έκδοση περιλαμβάνει την ορολογία, τις τεχνικές και τους τρόπους παρασκευής και μεθοδολογίας των βασικών συνταγών, με «εκπαιδευτική» δομή, σε πίνακες και σχεδιαγράμματα. Καλύπτει επίσης τα στοιχεία ανατομίας τεμαχισμού κρεάτων. Έτσι ο σπουδαστής μπορεί να κατανοήσει εύκολα και ο εκπαιδευτικός να οργανώσει καλύτερα τη δομή και το περιεχόμενο του μαθήματός του.
Το βιβλίο εμπεριέχει όλη τη γνώση που χρειάζεται ένας μελλοντικός επαγγελματίας – πριν «εισέλθει» στον χώρο της κουζίνας – αλλά και όλοι όσοι θέλουν να αποκτήσουν τα σωστά βασικά στοιχεία μαγειρικής, να διευρύνουν ή να τελειοποιήσουν όσα ήδη γνωρίζουν. Με βάση τις τεχνικές και τις πληροφορίες που θα βρει στις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με την μαγειρική σωστά και με ασφάλεια και να επεκτείνει τις γνώσεις του, προχωρώντας σε πιο εξειδικευμένα αναγνώσματα που μέχρι σήμερα φαίνονταν «δυσνόητα».
Η εκπαίδευση ενός μελλοντικού επαγγελματία της κουζίνας βασίζεται στη μεθοδική πρακτική άσκηση η οποία, συμβαδίζει με την ολοκληρωμένη θεωρητική κατάρτιση. Το ίδιο το αντικείμενο της μαγειρικής απαιτεί μία σωστά δομημένη γνώση των αρχών της μαγειρικής, με στόχο την άρτια προετοιμασία για τον χώρο της κουζίνας.
Ένα «εγχειρίδιο – χρήσιμο εργαλείο» για εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της μαγειρικής.