Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

The Miracle of olive oil & table olives (Ελαιόλαδο και επιτραπέζια ελιά - έκδοση στα αγγλικά)


The Miracle of olive oil & table olives (Ελαιόλαδο και επιτραπέζια ελιά - έκδοση στα αγγλικά)

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 110005

Τιμή: 14,95
9789609393102
Απόστολος Κυριτσάκης, Ελευθερία Καραμεσίνη

Περιγραφή
Reviews

The Miracle of olive oil & table olives

Συγγραφέας: Απόστολος Κυριτσάκης, Ελευθερία Καραμεσίνη
ISBN: 9789609393102
Σελίδες: 142
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2018

Το Βιβλίο ‘The Miracle of Olive Oil & Table Olives’
(Το Θαύμα του Ελαιολάδου και της Ελιάς )

Περιλαμβάνει : Την Iστορία και καλλιέργεια του ‘Ιερού’ δένδρου της ελιάς . Συγκομιδή και επεξεργασία του καρπού. Ποιότητα & διατήρησή της. Βιολειτουργικά συστατικά του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς. Μελέτες ιατρικές και επιδημιολογικές για τη συμβολή τους στην πρόληψη των ασθενειών από το οξειδωτικό στρες και τα καρδιακά νοσήματα. Τον μηχανισμό δράσης και τη λειτουργία των βιολειτουργικών συστατικών των εν λόγω προϊόντων (τυροσόλη υδροξυτυροσόλη, ελευρωπαΐνη, ελαιοκανθάλη κ.α) ως αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη, που προστατεύουν και θωρακίζουν την υγεία μας.
Απλές καθημερινές συνταγές της Μεσογειακής διατροφής με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, γραμμένες με ιδιαίτερη επιμέλεια.

Είναι γραμμένο  σε απλή αγγλική γλώσσα , αριθμεί 142 σελίδες και διαβάζεται ευχάριστα.

Το προλογίζουν διακεκριμένες προσωπικότητες:
Νικόλαοs Σκουλάs πρ. Υπουργόs Τουρισμού,
Walter Willet καθ. Πανεπιστήμιο Χάρβαρτ,
Stanley Kailis καθ. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αυστραλίας.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

PREFACE
INTRODUCTION
PART I
History of the olive tree
Spreading of the olive tree in the western and eastern hemispheres
Botanical characteristics of the olive tree
Olive cultivars
Olive fruit composition and growth
Harvest and storage of olive fruit
Harvest techniques
Olive fruit transportation and processing
Processing steps
Feeding
Washing
Crushing (Milling)
Mixing (Malaxation)
Separation of olive oil from olive paste
Pressure process
Centrifugation process
Olive pomace
Waste (Vegetation) water
Composition of olive oil
Storage and packaging of olive oil
Deterioration of olive oil
Hydrolysis (Lipolysis)
Oxidation (Autoxidation)
Photooxidation
Clouding of olive oil
Factors affecting olive oil quality
Criteria for evaluating the quality of olive oil
Quality categories of olive oil
Organic - Biological olive oil
Quality changes during storage
Practical guide for choosing good quality olive oil
Adulteration of olive oil
Use of olive oil as a dietary fat
Olive oil in frying
Saturated and unsaturated fats and oils
Olive oil - The unique monounsaturated oil
Effect of olive oil on cholesterol
Olive oil in the seven countries study - its role in the prevention
of arteriosclerosis and heart diseases
Olive oil and aging
Oleocanthal - A new word in the olive oil vocabulary
Role of oleocanthal in the prevention of Alzheimer
Olive oil as a unique functional food - Its effect in preventing oxidative stress
Olive leaves
When the blessd tree inspires artists and crafstmen
Conclusion
PART II
Table olives - History of table olives
Table olive composition
Table olive cultivars
Styles of table olives
Nutritional and functional properties of table olives
Olive paste (pate)
Conclusion
Sources
PART III
SELECTED RECIPES USING OLIVE OIL
By Eleftheria Karamesinis - Kiritsakis
Introduction
DAKOS (RUSK)
SALADS
Greek salad
Cabbage and carrot salad
Fancy cabbage salad
Lettuce salad
Boiled vegetables
Potato salad
Asparagus with lemon and olive oil dressing
Roasted peppers salad
DRESSINGS
Vinegar dressing
Lemon dressing
Vinaigrete 1
Vinaigrete 2
SOUPS
Bean soup
Chick - pea soup
Lentil soup
Chicken and rice soup (Avgolemono)
LATHERA
Green beans
Sweet peas casserole
Braised potatoes with olives
Stuffed tomatoes with rice
Stuffed grape leaves
An “egg & zucchini” dish
Okra in the oven
Eggplant and cheese specialty
Boureki (Baked zucchini and potatoes)
PASTA
Tomato sauce
Spaghetti topped with Greek salad
Octopus and macaroni
MEATS
Pork and cabbage casserole
Veal casserole
Rabbit (or Hare) stew with onions
Chicken and potatoes in the oven
FISH
Fish soup
Fish savory/o
Cod fish with spinach
APPETIZERS
Zucchini and cheese pie
Tzatziki (Yogurt and cucumber salad)
Fried zucchini
Skordalia (Garlic sauce)
Tarama salata
Tuna salad
Home made mayonnaise
OLIVE PASTE (PATE)
Olive paste with coriander
Olive paste with fennel or anise and mint
SWEETS
Semolina sponge cake with syrup (Revani)
Walnut cake
Carrot cake
Halva (Semolina pudding)
Sweet pumpkin and walnut pastry (Kolokithopita)
Sources
Epilogue
About the authors

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...