Η αντιμετώπιση του δάκου με τη μέθοδο των δολωματικών ψεκασμών στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης καταπολέμησης
Η αντιμετώπιση του δάκου με τη μέθοδο των δολωματικών ψεκασμών στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης καταπολέμησης
Συγγραφέας: Βασίλειος Μπουρνάκας
ISBN: 9786188164260
Σελίδες: 252
Σχήμα: 21 X 29
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2018
"Η αντιμετώπιση του Δάκου, με τη μέθοδο των Δολωματικών Ψεκασμών, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Καταπολέμησης" του έμπειρου γεωπόνου κ. Βασίλειου Μπουρνάκα, επανακυκλοφόρησε και αποτελεί την πλέον πληρέστερη, από τις υπάρχουσες εκδόσεις, σχετικά με την ανάπτυξη της βιολογίας του δάκου και των τρόπων αντιμετώπισής του με κύρια αναφορά στο δολωματικό ψεκασμό. Η εμπεριστατωμένη μελέτη του κ. Μπουρνάκα καλύπτει πλήρως το έντομο που απειλεί» την ελαιοκαλλιέργεια και αποτελεί το απόσταγμα μιας πολυετούς και συσσωρευμένης εμπειρίας.
Οι ελαιώνες στο μεγαλύτερο μέρος των περιοχών της χώρας μας καλλιεργούνται σε συνεχείς, μεγάλες και κατά κανόνα ανοικτές ελεύθερες εκτάσεις. Αυτό διευκολύνει την επιτυχή και μαζική αντιμετώπιση του δάκου με την μέθοδο των δολωματικών ψεκασμών, η οποία έχει πολλά και σπουδαία πλεονεκτήματα, τα οποία αναπτύσσονται στο βιβλίο.
Ακόμη, αναδεικνύονται στο βαθμό κρισιμότητας που τους αναλογεί, πολύ λεπτά σημεία τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στη βιολογία του δάκου γιατί βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπισή του. Μερικά από αυτά είναι η σχετική υγρασία, η λευκή περίοδος, η σχέση φυσιολογίας-καρπού της ελιάς και της βιολογίας του δάκου, η παρακολούθηση της πρωιμότητας ή οψιμότητας στην παραγωγή της χρονιάς κ.α.
Το βιβλίο, για την καλύτερη κατανόησή του, εμπλουτίζεται με 160 φωτογραφίες, πολυάριθμα διαγράμματα, πίνακες, σχήματα και εικόνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή του 17ου Πανελληνίου Εντομολογικού Συνεδρίου & του Διοικητικού Συμβουλίου της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδας βράβευσε τον κ. Μπουρνάκα για την πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά του στην εφαρμογή της εντομολογικής γνώσης και της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης στην Ελλάδα.
Αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα για την αντιμετώπιση του δάκου σε γεωπόνους, φοιτητές και γεωργούς που ασχολούνται με την ελαιοκαλλιέργεια.