Διατροφή ιχθύων
Διατροφή ιχθύων
Συγγραφέας: John E. Halver, Ronald W. Hardy
ISBN: 9789605466121
Σελίδες: 796
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2015
Το βιβλίο Διατροφή ιχθύων αποτελεί σημαντικότατο εγχειρίδιο μεταξύ των συναφών έργων. Πρόκειται για το βιβλίο στο οποίο αποτυπώθηκαν για πρώτη φορά οι αρχές της διατροφής και της φυσιολογίας θρέψης των εκτρεφόμενων ιχθύων. Οι Αμερικανοί επιμελητές του τόμου, J. E. Halver και R. W. Hardy, είναι κορυφαίοι επιστήμονες εξειδικευμένοι στη διατροφή των ιχθύων. Μάλιστα το πρωτοποριακό ερευνητικό έργο του Halver στις αρχές της δεκαετίας του 1950 οδήγησε στην παρασκευή των μειγμάτων διατροφής των ιχθύων στη σημερινή τους μορφή.
Οι υδατοκαλλιέργειες στη χώρα μας αποτελούν βασικό τομέα της πρωτογενούς παραγωγής με σημαντικό εξαγώγιμο χαρακτήρα. Η θεαματική εξέλιξη του τομέα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχή εφαρμογή των γνώσεων και των τεχνολογικών επιτευγμάτων των πρωτοπόρων χωρών στην εκτροφή των ιχθύων (χώρες της βόρειας Ευρώπης, ΗΠΑ). Η έκδοση του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα εμπλουτίζει τη βιβλιογραφία μας με ένα από τα βασικότερα έργα αναφοράς, το οποίο θα φανεί χρήσιμο και ταυτόχρονα χρηστικό στους φοιτητές/σπουδαστές του αντικειμένου της διατροφής των ιχθύων, στους ερευνητές και διδάσκοντες, αλλά και σε όσους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την ελεγχόμενη εκτροφή ιχθύων.