Η λαχανοκομία στον 21ο αιώνα
Η λαχανοκομία στον 21ο αιώνα
Σαλάτες, μικροφρούτα και νέα είδη
Συγγραφέας: Φώτιος Μπλέτσος
ISBN: 9789608002852
Σελίδες: 480
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2017
Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 86199317
Η εξέλιξη της επιστήμης της υγιεινής διατροφής συστήνει κατανάλωση πολλών λαχανικών και φρούτων, τα οποία εφοδιάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό με φυτικές ίνες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, λίγες θερμίδες και αντιοξειδοτικές ουσίες οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής. Επίσης, διευκολύνουν την πέψη και εμποδίζουν την εμφάνιση της παχυσαρκίας. Πολύχρωμες σαλάτες και μικροφρούτα με ασυνήθιστα χρώματα και σχήματα διακοσμούν το καθημερινό μας τραπέζι. Την τελευταία δεκαετία αυξάνεται η κατανάλωση των κομμένων φρέσκων λαχανικών, τα οποία συσκευάζονται από το εργοστάσιο ως νέες σαλάτες (μείγματα διαφόρων ειδών). Σ’ αυτό το βιβλίο αναπτύσσονται πρακτικές καλλιέργειας και παραγωγής αυτών των νέων ειδών, για τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες παραγωγούς ώστε να βελτιώσουν το οικογενειακό τους εισόδημα και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους.