Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων και τροφίμων
Έχει αντικατασταθεί από την νεότερη έκδοση, ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΔΩ: https://www.embryopub.gr/index.php?target=products&product_id=4409
Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων και τροφίμων
Οι ιδιαιτερότητες του κλάδου: Στρατηγικές - προγράμματα δράσης
Συγγραφέας: Philippe Aurier, Lucier Sirieix
ISBN: 9789607860804
Σελίδες: 398
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2010
Η πρωτότυπη έκδοση του βιβλίου έχει γίνει από τον εκδοτικό οίκο "DUNOD" με το διακριτικό τίτλο "Marketing des produits agroalimentaires"
Το βιβλίο αυτό ασχολείται με τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν το μάρκετινγκ στον κλάδο των γεωργικών προϊόντων διατροφής
-Πώς πρέπει να κατανοηθεί η συμπεριφορά των καταναλωτών
-Πώς αναπτύσσεται και εφαρμόζεται μια στρατηγική
-Πώς πρέπει να διαχειριζόμαστε τους διατροφικούς κινδύνους – Πώς πρέπει να γνωστοποιείται στο αγοραστικό κοινό η ποιότητα
-Πώς μπορεί μια επιχείρηση να αναπτύξει τη μάρκα της ή να επιλέξει μια μάρκα ιδιωτικής ετικέτας
-Πώς επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα από τις επικοινωνιακές και τις προωθητικές δραστηριότητες της επιχείρησης
-Πώς επιτυγχάνεται μια αποτελεσματική εμπορευματοποίηση του προϊόντος
-Πώς αναπτύσσει μια επιχείρηση την παρουσία της στη διεθνή αγορά
Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο, μέσα από ένα πλήθος παραδειγμάτων από τον κόσμο των επιχειρήσεων του κλάδου, δίνει έμφαση στον πρακτικό προσανατολισμό της σκέψης αλλά και πυροδοτεί την στρατηγική σκέψη, και μπορεί να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων μπροστά στα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου των γεωργικών προϊόντων διατροφής.
Αν και αντλεί κυρίως από την γαλλική πραγματικότητα, ο Έλληνας αναγνώστης,, θα διαπιστώσει ότι η εμπειρία από την ιδιαιτέρως ανεπτυγμένη βιομηχανία γεωργικών προϊόντων και τροφίμων στη Γαλλία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη για την κατανόηση των διακυβευμάτων και για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης του κλάδου στην Ελλάδα.
Κι αυτό αφενός λόγω της επιταχυνόμενης παγκοσμιοποίησης, αφετέρου γιατί και σε επίπεδο παραγωγής, και σε επίπεδο κατανάλωσης, υπάρχουν αρκετές και σημαντικές συνάφειες και αναλογίες ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα αυτόν.
O πρόλογος είναι του Victor Scherrer, Πρόεδρος της Association Nationale des Industries Agroalimentaires