Μαθήματα εφαρμοσμένης μικροβιολογίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων Τόμοι Α΄ και Β΄
Μαθήματα εφαρμοσμένης μικροβιολογίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων Τόμοι Α΄ και Β'
Συγγραφέας: Γεώργιος Καλατζόπουλος
ISBN: 9603512834
Σελίδες: 384
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 1999
Περιεχόμενα:
ΤΟΜΟΣ Α
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.15
Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.15
ΠΗΓΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.15
ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.18
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.21
ΖΥΜΕΣ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.27
ΙΟΙ Η ΒΑΚΤΗΡΙΟΦΑΓΟΙ.30
Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.32
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.33
ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΟΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.36
ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.43
ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.53
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.53
Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.57
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.63
ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.76
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.81
ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.89
ΜΑΣΤΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ.99
ΜΑΣΤΙΤΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.99
ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΣΤΙΤΙΔΕΣ.100
ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ.100
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.103
ΟΙ ΠΑΘΟΓΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.111
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΙΝΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.111
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.114
EΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.115
ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.117
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.121
ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.121
Η ΨΥΞΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΛΟ.127
Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΨΥΓΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.129
Η ΨΥΧΡΟΤΡΟΦΗ ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΩΠΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.131
ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΨΥΧΟΤΡΟΦΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.137
ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.140
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.143
Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.143
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ ΠΡΟΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.152
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.152
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΡΜΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.156
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.159
ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ.160
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ.164
ΤΟ ΠΡΟΣ ΠΟΣΗ ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ.165
ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ.168
ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ U.H.T.170
Η ΑΣΗΠΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.177
ΤΟ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ.180
ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΔΙΗΘΗΣΗ.181
ΤΟ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ.182
ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ.182
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΨΥΞΗ.184
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΨΥΞΗ.184
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ.184
ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.187
ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.187
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.189
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.197
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΥΚΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΡΙΩΝ.200
ΑΙΤΙΑ ΑΝΑΣΧΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ.204
ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΕΙΩΝ.205
Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΖΥΜΩΣΕΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.209
Η ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΖΥΜΩΣΕΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.209
ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.212
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΟΥΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΟΥΣ.224
ΑΛΛΑ ΖΥΜΩΣΙΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.225
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ.229
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡΩΜΑΤΟΣ.229
ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ.234
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ.237
Η ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.238
ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.240
ΠΗΞΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΗ.240
ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ.242
ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΕΩΣ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ.247
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΙΚΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΤΥΡΙΑ.251
ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ.253
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.257
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΥΡΟΓΑΛΑΚΤΟΣ.257
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΖΥΜΩΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.260
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.263
ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.263
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝΓΑΛΑΚΤΟΣ.267
ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ (C.I.P).273
ΠΛΗΡΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ.276
ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΙΕΙΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.279
ΤΟΜΟΣ Β
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.9
ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.15
ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΥΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΘΥΛΕΝΙΟΥ.17
ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΡΕΖΑΖΟΥΡΙΝΗΣ.19
ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Ή ΜΕΘΟΔΟΣ BREED.22
ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΣΠΟΡΑΣ.24
ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΘΕΡΜΟΑΝΤΟΧΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.29
ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΘΕΡΜΟΦΙΛΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.29
ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΨΥΧΡΟΦΙΛΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.29
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΟΕΙΔΩΝ.30
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡΟΓΟΝΩΝ CLOSTRIDIUM.41
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΖΕΙΝΟΛΥΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.41
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΙΠΟΛΥΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.42
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.43
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΤΙΔΩΝ.51
ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΕΩΣ.53
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΠΗΓΜΑΤΩΝ.53
ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.55
ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΖΥΜΩΝ ΚΑΙ ΜΥΚΗΤΩΝ.55
ΝΩΠΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.57
ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.59
ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (U.H.T).60
ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.61
ΚΡΕΜΑ Η ΚΟΡΥΦΗΣ.62
ΒΟΥΤΥΡΟΥ.64
ΤΥΡΙΩΝ.64
ΓΙΑΟΥΡΤΗΣ.65
ΠΑΓΩΤΟΥ.65
ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.66
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΘΑΡΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ.68
ΤΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥΣ.69
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ.74
ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΟΥΡΤΗΣ.76
MIKΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ.78
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ.78
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ SALMONELLA.80
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΟΥ STAPHYLOCOCCUS AUREUS.81
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΒΑΚΤΗΡΙΟΦΑΓΩΝ ΣΤΙΣ ΟΞΥΓΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΟΓΑΛΑ.85
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ.87
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.95