Σιτηρά και ψυχανθή
Σιτηρά και ψυχανθή
Author: Δέσποινα Παπακώστα-Τασοπούλου
ISBN: 9789603571056
Pages: 760
Format: 17 X 27
Binding: Hardback
Pub. Year: 2012
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΜΕΡΟΣ Α
ΣΙΤΗΡΑ (Χειμερινά, Εαρινά)
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
1.1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ
1.1.1. Γενικά - Εξάπλωση
1.1.2. Πλεονεκτήματα των σιτηρών
1.2. ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ
2.1. ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
2.1.1. Ριζικό σύστημα
2.1.2. Βλαστός (καλάμι)
2.1.3. Φύλλα
2.1.4. Ταξιανθίες -Άνθη
2.1.5. Καρπός
2.2. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
2.2.1. Φύτρωμα
2.2.2. Πρώτη ανάπτυξη και αδέλφωμα
2.2.3. Επιμήκυνση του στελέχους (καλάμωμα)
2.2.4. Έκπτυξη ταξιανθίας (ξεστάχυασμα) - Άνθηση
2.2.5. Αύξηση και ανάπτυξη του κόκκου
2.2.6. Απόδοση και συστατικά της απόδοσης
2.3. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚOΤΗΤΑ
2.3.1. Αντοχή στο ψύχος
2.3.2. Σκληραγώγηση
2.3.3. Επίδραση της χαλαζόπτωσης
2.4. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
2.4.1. Αμειψισπορά
2.4.2. Προετοιμασία του εδάφους για σπορά
2.4.3. Λίπανση
2.4.4. Σπορά
2.4.5. Έλεγχος των ζιζανίων
2.4.6. Άρδευση
2.4.7. Συγκομιδή
2.5. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
2.5.1. Εχθροί
2.5.2. Ασθένειες
2.6. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
2.6.1. Συνθήκες αποθήκευσης και κίνδυνοι αλλοιώσεων
2.6.2. Έλεγχοι διατήρησης της ποιότητας
2.6.3. Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπιση των προβλημάτων
3. ΣΙΤΑΡΙ
3.1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
3.2. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
3.3. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
3.4. ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
3.5. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
3.6. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
3.6.1. Στάδια και φάσεις ανάπτυξης
3.6.2. Συστατικά της απόδοσης
3.7. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
3.7.1. Περιβάλλον και ποιότητα
3.8. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
3.8.1. Λίπανση
3.8.2. Σπορά
3.9. ΠΡΟΪΟΝΤΑ
3.10. ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ
3.10.1. Σύσταση των κόκκων
3.10.2. Ορισμός της ποιότητας
4. ΚΡΙΘΑΡΙ
4.1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
4.2. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
4.2.1. Τύποι και ποικιλίες κριθαριού
4.3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
4.4. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
4.5. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
4.5.1. Λίπανση
4.5.2. Σπορά
4.5.3. Συγκαλλιέργεια κριθαριού με χειμερινό ψυχανθές
4.6. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ
5. ΒΡΩΜΗ
5.1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
5.2. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
5.3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
5.4. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
5.5. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
5.6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
5.7. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ
6. ΣΙΚΑΛΗ
6.1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
6.2. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
6.3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
6.4. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
6.5. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
6.6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
6.7. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
6.8. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ
7. ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ
7.1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
7.2. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ- ΤΥΠΟΙ ΤΡΙΤΙΚΑΛΕ
7.3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
7.4. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
7.5. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
7.6. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ
8. ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
8.1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
8.2. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
8.2.1. Βασικοί τύποι καλαμποκιού
8.2.2. Ειδικοί τύποι καλαμποκιού
8.2.3. Υβρίδια καλαμποκιού
8.3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
8.3.1. Ριζικό σύστημα
8.3.2. Βλαστός
8.3.3. Φύλλα
8.3.4. Άνθη - Ταξιανθίες
8.3.5. Ώριμος σπάδικας και καρπός (κόκκος)
8.4. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
8.4.1. Στάδια του βιολογικού κύκλου
8.4.2. Δείκτες πρωιμότητας των υβριδίων
8.4.3. Βλαστική ανάπτυξη
8.4.4. Αναπαραγωγική ανάπτυξη
8.4.5. Διαμόρφωση της απόδοσης και συστατικά της
8.5. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
8.5.1. Θερμοκρασία
8.5.2. Υγρασία
8.5.3. Φωτοπερίοδος και ένταση φωτισμού
8.5.4. Εδαφικές απαιτήσεις
8.6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
8.6.1. Αμειψισπορά
8.6.2. Κατεργασία του εδάφους
8.6.3. Λίπανση
8.6.4 Σπορά
8.6.5 Αντιμετώπιση ζιζανίων
8.6.6. Άρδευση
8.6.7. Ωρίμανση – Συγκομιδή
8.6.8. Αποθήκευση σπόρου
8.7. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
8.7.1. Εχθροί
8.7.2. Ασθένειες
8.8. ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ
8.8.1. Καρποδοτική καλλιέργεια
8.8.2. Καλλιέργεια για ενσίρωση
8.9. ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΛΩΝ ΥΒΡΙΔΙΩΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
8.9.1. Επιλογή, διατήρηση και πολλαπλασιασμός σπόρου
καθαρών σειρών
8.9.2. Παραγωγή του υβριδιόσπορου
9. ΡΥΖΙ
9.1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
9.2. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
9.2.1. Οικότυποι ρυζιού
9.2.2. Ταξινόμηση των ποικιλιών
9.2.3. Στόχοι βελτιωτικών προγραμμάτων
9.3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
9.4. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
9.4.1. Φύτρωμα του σπόρου
9.4.2. Βλαστική φάση
9.4.3. Αναπαραγωγική φάση
9.4.4. Διαμόρφωση της απόδοσης και συστατικά της1
9.5. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
9.5.1. Οικολογικές απαιτήσεις
9.5.2. Παγκόσμια αγροοικοσυστήματα παραγωγής ρυζιού
9.5.3. Εδαφικές απαιτήσεις
9.6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
9.6.1. Αμειψισπορά
9.6.2. Προετοιμασία του ορυζώνα
9.6.3. Λίπανση
9.6.4. Σπορά
9.6.5 Έλεγχος ζιζανίων
9.6.6. Άρδευση
9.6.7. Ωρίμανση-Συγκομιδή
9.6.8. Ξήρανση-Αποθήκευση
9.7. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
9.7.1. Εχθροί
9.7.2. Ασθένειες
9.8. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
9.9. ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΟΥ
10. ΣΟΡΓΟ
10.1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
10.2. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ
10.2.1. Τύποι καλλιεργούμενου σόργου
10.2.2. Ποικιλίες σόργου
10.3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
10.3.1. Γενικά μορφολογικά χαρακτηριστικά
10.3.2. Ειδικότερα χαρακτηριστικά των διαφόρων τύπων
10.4. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
10.5. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
10.6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
10.6.1. Αμειψισπορά
10.6.2. Κατεργασία του εδάφους
10.6.3. Λίπανση
10.6.4. Σπορά
10.6.5. Αντιμετώπιση ζιζανίων
10.6.6. Άρδευση
10.6.7. Συγκομιδή
10.7. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
10.8. ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ2
11.ΚΕΧΡΙ
11.1. ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
11.2. ΤΥΠΟΙ ΚΕΧΡΙΟΥ
11.3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
11.3.1. Κοινό κεχρί
11.3.2. Ιταλικό κεχρί
11.3.3. Μαργαριτώδες κεχρί
11.4. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
11.4.1. Κοινό κεχρί
11.4.2. Ιταλικό κεχρί
11.4.3. Μαργαριτώδες κεχρί
11.5. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
11.5.1. Κοινό κεχρί
11.5.2. Ιταλικό κεχρί
11.5.3. Μαργαριτώδες κεχρί
11.6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
11.6.1. Αμειψισπορά
11.6.2. Προετοιμασία του εδάφους
11.6.3. Λίπανση
11.6.4. Σπορά
11.6.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά
11.6.6. Συγκομιδή
11.7. ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
11.8. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ
11.8.1. Κοινό κεχρί
11.8.2. Ιταλικό κεχρί
11.8.3. Μαργαριτώδες κεχρί
11.9. ΤΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΜΕΡΟΣ Β
ΨΥΧΑΝΘΗ (Καρποδοτικά, Χορτοδοτικά)
1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΨΥΧΑΝΘΩΝ
1.1. Ταξινόμηση
1.2. Εξάπλωση και οικονομική σημασία
1.2.1. Χειμερινά καρποδοτικά ψυχανθή
1.2.2. Εαρινά καρποδοτικά ψυχανθή
1.2.3. Χορτοδοτικά ψυχανθή3
1.2.4. Ψυχανθή για χλωρά λίπανση
1.3. Γενικά μορφολογικά χαρακτηριστικά
2. ΣΥΜΒΙΩΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ
2.1. Εξειδίκευση ριζοβίου - φυτού ξενιστού
2.2. Φυσιολογία του σχηματισμού των φυματίων
2.3. Βιοχημεία της συμβιωτικής δέσμευσης του αζώτου
2.4. Μέγεθος, σχήμα και αφθονία φυματίων
2.5. Παράγοντες που επηρεάζουν το σχηματισμό φυματίων και την
αζωτοδέσμευση
2.5.1. Οξύτητα και αλατότητα του εδάφους
2.5.2. Περιεκτικότητα του εδάφους σε άζωτο
2.5.3. Συνεκτικότητα του εδάφους και κατάκλυση
2.5.4. Λοιποί παράγοντες
2.6. Aυτόχθονες πληθυσμοί ριζοβίων
2.7. Εμβολιασμός
2.7.1. Επιβίωση και ανταγωνιστικότητα των εισαγομένων ριζοβίων
2.7.2. Τρόποι εμβολιασμού
2.8. Μέθοδοι προσδιορισμού του δεσμευόμενου αζώτου
2.9. Συνεισφορά της αζωτοδέσμευσης
2.9.1. Ποσότητες δεσμευόμενου αζώτου
2.9.2. Ισοζύγιο αζώτου στο έδαφος
2.10. Στρατηγική για την αύξηση της συμβιωτικής δέσμευσης του αζώτου
3. ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΩΝ
ΨΥΧΑΝΘΩΝ
3.1. Καρποδοτικά ψυχανθή
3.1.1. Χημική σύσταση των σπόρων
3.1.2. Θρεπτική αξία και αντιθρεπτικοί παράγοντες
3.2. Χορτοδοτικά ψυχανθή
3.2.1. Σύσταση του χόρτου και παράγοντες που επηρεάζουν την
ποιότητα
3.2.2. Προσδιορισμός της θρεπτικής αξίας με βάση τη χημική
σύσταση
4. ΒΙΚΟΣ
4.1. Γενικά
4.2. Βοτανική περιγραφή
4.3. Αύξηση και ανάπτυξη
4.4. Οικολογικές απαιτήσεις4
4.5. Καλλιεργητική τεχνική
4.5.1. Αμειψισπορά
4.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
4.5.3. Λίπανση
4.5.4. Σπορά
4.5.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά
4.5.6. Διαχείριση-Συγκομιδή
4.6. Εχθροί και ασθένειες
4.6.1. Εχθροί
4.6.2. Ασθένειες
4.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
5. MΠIZΕΛΙ
5.1. Γενικά
5.2. Βοτανική περιγραφή
5.3. Αύξηση και ανάπτυξη
5.4. Οικολογικές απαιτήσεις
5.5. Καλλιεργητική τεχνική
5.5.1. Αμειψισπορά
5.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
5.5.3. Λίπανση
5.5.4. Σπορά
5.5.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά
5.5.6. Διαχείριση-Συγκομιδή
5.6. Εχθροί και ασθένειες
5.6.1. Εχθροί
5.6.2. Ασθένειες
5.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
6. ΛΑΘΟΥΡΙ
6.1. Γενικά
6.2. Βοτανική περιγραφή
6.3. Αύξηση και ανάπτυξη
6.4. Οικολογικές απαιτήσεις
6.5. Καλλιεργητική τεχνική
6.6. Εχθροί και ασθένειες
6.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
7. ΡΟΒΙ
7.1. Γενικά
7.2. Βοτανική περιγραφή
7.3. Αύξηση και ανάπτυξη
7.4. Οικολογικές απαιτήσεις5
7.5. Καλλιεργητική τεχνική
7.6. Εχθροί και ασθένειες
7.7. Προϊόντα
8. ΛΟΥΠΙΝΑ
8.1. Γενικά
8.2. Βοτανική περιγραφή
8.3. Αύξηση και ανάπτυξη
8.4. Οικολογικές απαιτήσεις
8.5. Καλλιεργητική τεχνική
8.5.1. Αμειψισπορά
8.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
8.5.3. Λίπανση
8.5.4. Σπορά
8.5.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά
8.5.6. Συγκομιδή
8.6. Εχθροί και ασθένειες
8.6.1. Εχθροί
8.6.2. Ασθένειες
8.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
9. ΚΟΥΚΙΑ
9.1. Γενικά
9.2. Βοτανική περιγραφή
9.3. Αύξηση και ανάπτυξη
9.4. Οικολογικές απαιτήσεις
9.5. Καλλιεργητική τεχνική
9.5.1. Αμειψισπορά
9.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
9.5.3. Λίπανση
9.5.4. Σπορά
9.5.5. Περιποιήσεις μετά την σπορά
9.5.6. Συγκομιδή
9.6. Εχθροί και ασθένειες
9.6.1. Εχθροί
9.6.2. Ασθένειες
9.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
10. ΡΕΒΙΘΙ
10.1. Γενικά
10.2. Βοτανική περιγραφή
10.3. Αύξηση και ανάπτυξη6
10.4. Οικολογικές απαιτήσεις
10.5. Καλλιεργητική τεχνική
10.5.1. Αμειψισπορά
10.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
10.5.3. Λίπανση
10.5.4. Σπορά
10.5.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά
10.5.6. Συγκομιδή
10.6. Εχθροί και ασθένειες
10.6.1. Εχθροί
10.6.2. Ασθένειες
10.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
11. ΦΑΚΗ
11.1. Γενικά
11.2. Βοτανική περιγραφή
11.3. Αύξηση και ανάπτυξη
11.4. Οικολογικές απαιτήσεις
11.5. Καλλιεργητική τεχνική
11.5.1. Αμειψισπορά
11.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
11.5.3. Λίπανση
11.5.4. Σπορά
11.5.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά
11.5.6. Συγκομιδή
11.6. Εχθροί και ασθένειες
11.6.1. Εχθροί
11.6.2. Ασθένειες
11.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
12. ΦΑΣΟΛΙΑ
12.1. Γενικά
12.2. Βοτανική περιγραφή
12.3. Αύξηση και ανάπτυξη
12.4. Οικολογικές απαιτήσεις
12.5. Καλλιεργητική τεχνική
12.5.1. Αμειψισπορά
12.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
12.5.3. Λίπανση
12.5.4. Σπορά
12.5.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά
12.5.6. Συγκομιδή7
12.6. Εχθροί και ασθένειες
12.6.1. Εχθροί
12.6.2. Ασθένειες
12.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
13. ΣΟΓΙΑ
13.1. Γενικά
13.2. Βοτανική περιγραφή
13.3. Αύξηση και ανάπτυξη
13.4. Οικολογικές απαιτήσεις
13.5. Καλλιεργητική τεχνική
13.5.1. Αμειψισπορά
13.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
13.5.3. Λίπανση
13.5.4. Σπορά
13.5.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά
13.5.6. Συγκομιδή
13.6. Εχθροί και ασθένειες
13.6.1. Εχθροί
13.6.2. Ασθένειες
13.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
14. ΑΡΑΧΙΔΑ
14.1. Γενικά
14.2. Βοτανική περιγραφή
14.3. Αύξηση και ανάπτυξη
14.4. Οικολογικές απαιτήσεις
14.5. Καλλιεργητική τεχνική
14.5.1. Αμειψισπορά
14.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
14.5.3. Λίπανση
14.5.4. Σπορά
14.5.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά
14.5.6. Συγκομιδή
14.6. Εχθροί και ασθένειες
14.6.1. Εχθροί
14.6.2. Ασθένειες
14.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
15. ΜΗΔΙΚΗ
15.1. Γενικά
15.2. Βοτανική περιγραφή8
15.3. Αύξηση και ανάπτυξη
15.3.1. Φύτρωμα – Σκληροί σπόροι
15.3.2. Ανάπτυξη νεαρών φυταρίων
15.3.3. Ανάπτυξη φυτών και συστατικά της απόδοσης
15.3.4. Επιβίωση της μηδικής – Φθινοπωρινός λήθαργος
15.3.5. Αναπαραγωγική ανάπτυξη
15.4. Οικολογικές απαιτήσεις
15.5. Καλλιεργητική τεχνική
15.5.1. Αμειψισπορά
15.5.2. Προετοιμασία του εδάφους
15.5.3. Λίπανση
15.5.4. Σπορά
15.5.5. Περιποιήσεις μετά τη σπορά και κατά τη διάρκεια διατήρησης της καλλιέργειας
15.5.6. Διαχείριση - Συγκομιδή
15.6. Εχθροί και ασθένειες
15.6.1. Εχθροί
15.6.2. Ασθένειες
15.7. Προϊόντα και ποιότητα αυτών
16. ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ
16.1. Γενικά
16.2. Λειμώνιο τριφύλλι
16.3. Έρπον ή λευκό τριφύλλι
16.4. Αλεξανδρινό τριφύλλι
16.5. Περσικό τριφύλλι
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ: Λατινικά ονόματα γενών και ειδών που περιλαμβάνονταιστο βιβλίο