Βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού
Βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας
Συγγραφέας: Συλλογικό
ISBN: 9789608596115
Σελίδες: 221
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 1999
Η καλλιέργεια του αμπελιού αποτελεί τη δεύτερη σε έκταση βιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα και πιθανόν την πρώτη σε ενδιαφέρον καθώς το ελληνικό κρασί ανακαλύπτεται τώρα, αργοπορημένα και διστακτικά, από το διεθνές κοινό.
Ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν, που ευνοείται από τις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες και μπορεί να αποδειχθεί εξίσου πολύτιμο με το λάδι για την ταλαιπωρημένη αγροτική οικονομία, όταν παράγεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές της βιολογικής γεωργίας.
Όχι τυχαία λοιπόν, επιλέχθηκε ως το αντικείμενο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Βιολογικής Γεωργίας, που όπως ήταν αναμενόμενο είχε τον ενθουσιασμό της πρώτης εμπειρίας και ασχολήθηκε σχεδόν με όλες τις δραστηριότητες που αφορούν τη βιολογική αμπελουργία.
Από την οργανική λίπανση και τις μεθόδους φυτοπροστασίας έως τη διάθεση του προϊόντος, η συγκεκριμένη έκδοση υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, προσδίδει βαρύτητα στην πρακτική εφαρμογή, στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βιοκαλλιεργητής.
Κείμενα από έλληνες και ξένους επιστήμονες, αλλά και συμπεράσματα από βιοκαλλιεργητές, συνοδεύονται από σχεδιαγράμματα και πίνακες, όταν είναι απαραίτητο, και υποστηρίζονται από τη σχετική βιβλιογραφία για το σχολαστικό μελετητή.
Η "βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού" αποτελεί το απαραίτητο γνωστικό εφόδιο για κάθε, εν δράσει ή υποψήφιο, βιοκαλλιεργητή του αμπελιού, αφού αναφέρεται με τρόπο κατανοητό και συνοπτικό, σε όλα τα θέματα που αφορούν τη βιολογική αμπελουργία