Ρύζι: Καλλιέργεια - Παραγωγή - Κατανάλωση
Ρύζι: Καλλιέργεια - Παραγωγή – Κατανάλωση
Συγγραφέας: Αντώνης Ανεσιάδης
ISBN: 9606304094
Σελίδες: 104
Σχήμα: 14 X 21
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2005
Κάθε χρόνο ο πληθυσμός αυτών που καταναλώνουν ρύζι αυξάνεται περισσότερο από 50 εκατομμύρια άτομα. Με δεδομένο ότι η αύξηση αυτή κατά το μεγαλύτερο αυτής μέρος αφορά ουσιαστικά την Κίνα όπου η κατανάλωση ρυζιού ξεπερνά τα 75 κιλά το άτομο, αντιλαμβανόμαστε ότι παγκοσμίως απαιτείται μία ετήσια αύξηση παραγωγής ρυζιού κατά 4 εκατομμύρια τόνους.
Είναι όμως αυτός ένας λόγος για να διαβάσει κανείς το «ΡΥΖΙ»;
Μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας ξοδεύουν από το ½ έως ¾ των εισοδημάτων τους για την αγορά ρυζιού.
Σε πολλούς αρέσει το λευκό ρύζι (Λευκασμένο), σε άλλους το κίτρινο ( Barboiled), σε μερικούς το καφέ ( cargo ή brun), πολλοί αρέσκονται να το τρώνε «λαπά».
• Ρύζι αρωματισμένο, ρύζι μακρόσπερμο, ρύζι στρογγυλόσπερμο.
• Έξι (6) χώρες της Ευρώπης των 25 παράγουν ρύζι . Η Ιταλία όμως παράγει περισσότερο ρύζι απ΄ότι παράγουν οι άλλες πέντε χώρες.
Τελικά ποιο ρύζι προτιμάμε;
Μήπως πρέπει να αρχίσετε να σκέφθεσθε ότι πρέπει να διαβάσετε τις σελίδες του βιβλίου «ΡΥΖΙ» ;
Άλλωστε ούτε πολλές είναι, ούτε αφομοιώνονται δύσκολα. Υπάρχουν βέβαια πολλά στοιχεία. Αυτά όμως απευθύνονται σ αυτούς που θέλουν να κουραστούν περισσότερο.