Μικροβιολογία Τροφίμων
Μικροβιολογία Τροφίμων
Montville J. Thomas
Matthews R. Karl
ISBN: 978-960-411-713-0
Έτος Έκδοσης: 2010
Αριθμός Σελίδων: 445
Εξώφυλλο: Μαλακό
Διαστάσεις: 21x29
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από ένα σύνολο ειδικών, με βάση ότι ο αναγνώστης έχει ήδη εμπειρία και γνώση πάνω στη μικροβιολογία, τη βιοχημεία και τη γενετική.
Η γλώσσα και το επίπεδο του βιβλίου είναι κατάλληλη για προπτυχιακούς φοιτητές. Με σκοπό την ενίσχυση της χρησιμότητας του εγχειριδίου έχουν προστεθεί στην ύλη, μελέτες περιπτώσεων, περιλήψεις κεφαλαίων, ερωτήσεις κριτικής σκέψης και γλωσσάριο.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
ΜΕΡΟΣ Ι: ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
1. Η Πορεία της Μικροβιολογίας Τροφίμων
2. Παράγοντες που επηρεάζουν τα Μικρόβια στα Τρόφιμα
3. Τα Σπόρια και η Σημασία τους
4. Ανίχνευση και Αρίθμηση των Μικροβίων στα Τρόφιμα
5. Γρήγορες και Αυτοματοποιημένες Μικροβιακές Μέθοδοι
6. Μικροοργανισμοί Δείκτες και Μικροβιολογικά Κριτήρια
ΜΕΡΟΣ ΙΙ: GRAM - ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΡΟΦΟΓΕΝΗ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ
7. Είδη του Γένους Salmonella
8. Είδη του Γένους Campylobacter
9. Η εντεροαιμορραγική Escherichia
10. Yersinia Enterocolitica
11. Είδη του γένους Shigella
12. Είδη του γένους Vibrio
ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ: GRAM - ΘΕΤΙΚΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
13. Listeria Monocytogenes
14. Staphylococcus Aureus
15. Clostridium Botulinum
16. Clostridium Perfrigens
17. Bacillus Cereus
ΜΕΡΟΣ ΙV: ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
18. Ζυμωτικοί Οργανισμοί
19. Αλλοιογόνοι Οργανισμοί
20. Μούχλες (Μύκητες)
21. Ιοί και Prions
ΜΕΡΟΣ V: ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
22. Αντιμικροβιακές Χημικές Ουσίες
23. Βιολογική Συντήρηση και Προβιοτικά Βακτήρια
24. Φυσικές Μέθοδοι Συντήρησης Τροφίμων
25. Βιομηχανικές Στρατηγικές για την Εγγύηση της Ασφάλειας των Τροφίμων