Υγιεινή και τεχνολογία του γάλακτος και των προϊόντων του
Υγιεινή και τεχνολογία του γάλακτος και των προϊόντων του
Γ΄ έκδοση
Συγγραφέας: Αντώνιος Μάντης
ISBN: 9789603435495
Σελίδες: 424
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 2005
Όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις έτσι και η 3η, γράφτηκε με κύριο στόχο την ικανοποίηση των αναγκών εκπαίδευσης των φοιτητών της Κτηνιατρικής σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας του γάλακτος και των προϊόντων του. Έτσι τα θέματα τεχνολογίας αναπτύσσονται κυρίως ως βάση για την κατανόηση των θεμάτων υγιεινής των αντίστοιχων γαλακτοκομικών προϊόντων. Καταβλήθηκε προσπάθεια να ενσωματωθούν οι απαραίτητες αλλαγές στην επιστημονική γνώση και τη νομοθεσία σε όλα τα κεφάλαια και έγινε ευρεία αλλαγή στο εποπτικό υλικό.
Το πόνημα αυτό περιέχει στοιχεία χρήσιμα όχι μόνο στο φοιτητή αλλά και σε κάθε επιστήμονα που ασχολείται μα το γάλα και τα προϊόντα του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
Γενικά περί γάλακτος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
Μικροβιολογία του νωπού γάλακτος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
Ανθυγιεινά – ακατάλληλα γάλακτα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
Υγιεινή της παραγωγής συντηρήσεως και μεταφοράς του νωπού γάλακτος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
Ποιοτικός έλεγχος του νωπού γάλακτος
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6
Παστεριωμένο γάλα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7
Γάλα αποστειρωμένο – γάλα μακράς διάρκειας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8
Συμπυκνωμένο γάλα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9
Κονιοποιημένο γάλα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10
Ειδικά γάλακτα και άλλα προϊόντα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11
Γάλακτα που έχουν υποστεί ζύμωση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12
Κρέμα – βούτυρο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13
Τυριά
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14
Παγωτό
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15
Υγιεινή εργοστασίων επεξεργασίας γάλακτος