Εδαφολογία και κρασί
Εδαφολογία και κρασί
Συγγραφέας: Διονύσης Καλύβας
ISBN: 9789604113361
Σελίδες: 296
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2003
Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται οι επιδράσεις των περιβαλλοντικών συνθηκών στην αμπελοκαλλιέργεια και τη διαμόρφωση της ποιότητας του κρασιού. Παρουσιάζονται μεθοδολογίες, με χρήση Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, για την επιλογή της θέσης εγκατάστασης ενός αμπελώνα.
Το βιβλίο απευθύνεται σε σπουδαστές γεωπονίας και οινολογίας, καθώς και σε αμπελοκαλλιεργητές, οινοπαραγωγούς, γεωπόνους, αμπελουργούς και σε όσους έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των κρασιών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:
Εισαγωγή
Ανόργανα συστατικά του εδάφους
Φυσικές ιδιότητες του εδάφους
Χημικές ιδιότητες του εδάφους
Οργανική ουσία του εδάφους
Η υδάτινη φάση του εδάφους
Γονιμότητα του εδάφους
Επίδραση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο αμπέλι και στο κρασί
Αξιολόγηση φυσικών πόρων
Σχεδιασμός συστήματος αξιολόγησης εδαφών
Εφαρμογή μεθοδολογίας αξιολόγησης εδαφών για αμπελοκαλλιέργεια
Επιλογή θέσης-Διαχείριση αμπελώνα με χρήση γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών