Τεχνολογία κρέατος και προϊόντων του
Τεχνολογία κρέατος και προϊόντων του
Συγγραφέας: Σπυρίδων Ραμαντάνης
ISBN: 9603570737
Σελίδες: 304
Σχήμα: 17 Χ 25
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2006
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Η τεχνολογία κρέατος και κρεατοσκευασμάτων αποτελεί αντικείμενο που διδάσκεται σε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, στα πλαίσια της Τεχνολογίας Τροφίμων και της Διατροφής. Το βιβλίο αυτό έχει σκοπό να βοηθήσει στη διδασκαλία αυτού του αντικειμένου, θα φανεί όμως ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους ασχολούνται στην πράξη με την τεχνολογία του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Δομή του γραμμωτού μυός
Δομή της μυϊκής ίνας
Χημική και Βιοχημική σύσταση του μυός
Μετατροπή του μυϊκού ιστού σε κρέας
Ψύξη και συντήρηση του ψυγμένου κρέατος
Παστεριωμένα αλλαντικά
Προϊόντα ωρίμασης