Οι βάσεις της διατροφής θηλαστικών και πτηνών
Οι βάσεις της διατροφής θηλαστικών και πτηνών
Author: Αλέξανδρος Β. Σπαής, Παναγιώτα Φλώρου - Πανέρη, Ευτέρπη Χρηστάκη
ISBN: 9603570478
Pages: 259
Format: 17 Χ 25
Binding: Hardback
Pub. Year: 2001
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Το βιβλίο πραγματεύεται θέματα που αποτελούν τις βάσεις της διατροφής, γενικά των ζωικών οργανισμών, αλλά κυρίως των παραγωγικών θηλαστικών και πτηνών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
Θρεπτικές ουσίες - Ζωοτροφές-Σιτηρέσιο
Θρεπτικές ουσίες έννοια, ορισμός και χρησιμότητα
Έννοια, ορισμός και διάκριση Ζωοτροφών
Έννοια, ορισμός και διάκριση Σιτηρεσίου
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
Είδη θρεπτικών ουσιών
Υδατάνθρακες
Λιπίδια
Πρωτεΐνες
Βιταμίνες (Λιποδιαλυτές και Υδατοδιαλυτές)
Ανόργανες ουσίες (Μακροστοιχεία, Ιχνοστοιχεία, πόσιμο νερό)
Πρόσθετες ύλες Ζωοτροφών
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
Σύσταση Ζωοτροφών και σώματος Ζώων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ
Ενεργειακή αξία θρεπτικών ουσιών και ζωοτροφών,
Ενεργειακές δαπάνες ενός ζωικού οργανισμού
Προσαγωγή ενέργειας στο ζωικό οργανισμό
Ενεργειακές ανάγκες ζώων, διάκριση, έκφραση και υποδείξεις για την κάλυψή τους
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε
Ορισμός πεπτικότητας θρεπτικών ουσιών και ενέργειας ζωοτροφών
Εκτίμηση πεπτικότητας των θρεπτικών ουσιών και της ενέργειας των ζώων in Vivo
Εκτίμηση πεπτικότητας θρεπτικών ουσιών in Vitro
Παράγοντες που επηρεάζουν την πεπτικότητα των θρεπτικών ουσιών μιας ζωοτροφής
Πεπτική χρησιμοποίηση Ανόργανων ουσιών