Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Γενική μικροβιολογία


Γενική μικροβιολογία

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 001048

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 28,00
Η Τιμή μας: 25,20
Κερδίζετε : 2,80 (10%)
9789608002203
Ηλίας Νεραντζής, Ελένη Αραπίνη

Περιγραφή
Reviews

Γενική μικροβιολογία
Εργαστηριακές Ασκήσεις

Συγγραφέας: Ηλίας Νεραντζής, Ελένη Αραπίνη
ISBN: 9789608002203
Σελίδες: 136
Σχήμα: 21 Χ 29
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2010

 Ο θαυμαστός ζωντανός κόσμος - ο μικρός ο μέγας! - που βρίσκεται κάτω από τη διακριτική ικανότητα του γυμνού οφθαλμού αποτελεί το αντικείμενο του βιβλίου. Οι αρκετές ασκήσεις που περιέχει βάζουν, σταδιακά, τον μη ειδικό στο θαυμάσιο αυτό αντικείμενο. Περιέχει 53 σχήματα, εικόνες και φωτογραφίες ενώ συμπληρώνεται και με ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης σε κάθε επιμέρους άσκηση που βοηθούν τους φοιτητές να εμπεδώσουν και υπενθυμίζουν στους διδάσκοντες κάθε μικρό τμήμα του περιεχομένου του βιβλίου που πιθανώς τους διέφυγε.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εισαγωγή
Μορφή και κατανομή των βακτηριακών κυττάρων σε καλλιέργειες
Μέγεθος των βακτηριακών κυττάρων
Βακτηριακή δομή
Μαστίγιο
Έλυτρο ή Βακτηριακή κάψουλα
Το βακτηριακό κυτταρικό τοίχωμα
Η χημική σύσταση του κυτταρικού τοιχώματος
Ταξινόμηση των Πρωτίστων
Άσκηση 1: To Μικροσκόπιο
Τα βασικά στοιχεία του οπτικού μικροσκοπίου
Είδη μικροσκοπικών παρασκευασμάτων
Νωπά παρασκευάσματα
Μέθοδοι της σταγόνας και τεχνική κατασκευής υγρών μονίμων και μη μονίμων παρασκευασμάτων
Α. Η μέθοδος της σταγόνας
Μονιμοποιημένα παρασκευάσματα
Άσκηση 2: Υλικά και μέθοδοι για την καλλιέργεια μικροοργανισμών
Συστατικά για την παρασκευή θρεπτικών υλικών
Μέθοδος παρασκευής θρεπτικών μέσων καλλιέργειας
Σκεύη για την καλλιέργεια μικροοργανισμών
ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ
Λειτουργία του αυτόκαυστου
Χειρισμός του αυτόκαυστου
Άσκηση 3: Ασηπτική τεχνική για την επιλογή και μεταφορά μικροβιακών στελεχών
Άσκηση 4: Καταμέτρηση μικροοργανισμών
Άσκηση 5: Χρώση κατά Gram
Άσκηση 6: Μέθοδος χρώσης Ziehl – Neelsen
Άσκηση 7: Χρώση ενδοσπορίων
Άσκηση 8: Παράγοντες που επηρεάζουν την μικροβιακή ανάπτυξη
Η θερμοκρασία
Η οσμωτική πίεση
Ετερότροφοι και αυτότροφοι οργανισμοί
Οι απαιτήσεις σε ανόργανα συστατικά
Οι απαιτήσεις σε οξυγόνο
Αυξητικοί παράγοντες
Επίδραση της θερμοκρασίας στην ανάπτυξη των μικροοργανισμών
(Εφαρμογή στο γάλα)
Άσκηση 9: Μεταβολισμός των μικροοργανισμών
Στοιχεία μικροβιακού μεταβολισμού
Κυτταρικό ενεργειακό ισοζύγιο
Έλεγχος στην σύνθεση των ενζύμων
Αναστολή καταβολίτου
Τροποποίηση της ενζυμικής δραστικότητας
Αποικοδόμηση ενζύμων
Υδρόλυση του αμύλου
Λιπόλυση
Υδρόλυση της καζεΐνης
Υδρόλυση της ουρίας
Υδρόλυση της ζελατίνης
Άσκηση 10: Μικροβιολογική ανάλυση νερού
Άσκηση 11: Μύκητες
Μορφολογία μυκήτων
Ταξινόμηση των μυκήτων
Τάξη ΙΙ. Βασιδιομύκητες
Οι Ασκομύκητες
Οι Ατελείς Μύκητες
Οι Ζύμες
Τύποι ζυμομυκήτων ή ζυμών
Άσκηση 12: Μέθοδοι για ταχύ προσδιορισμό και ταυτοποίηση των μικροοργανισμών
Άσκηση 13: Μικροβιακή Οικολογία
Άσκηση 14: Φάσεις της ανάπτυξης των μικροοργανισμών
Μέθοδοι μέτρησης της βιομάζας
Μέτρηση του αριθμού των κυττάρων
Ασκήσεις Οινολογικής σημασίας
15.1 Επίδραση του θειώδους ανυδρίτη στην ανάπτυξη των ζυμών
15.2 Επίδραση της συγκέντρωσης των σακχάρων στην ανάπτυξη των ζυμών
15.3 Επίδραση του θειώδους ανυδρίτου στα βακτήρια του γαλακτικού οξέος
Άσκηση 16: Υγιεινή και μικροβιολογική πρακτική
Άσκηση 17
17.1 Κύκλοι του άνθρακα και του οξυγόνου
17.2 Ο κύκλος του Αζώτου

ΦΥΛΛΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
ΑΣΚΗΣΗ 1
ΑΣΚΗΣΗ 2
ΑΣΚΗΣΗ 3
ΑΣΚΗΣΗ 4
ΑΣΚΗΣΗ 5
ΑΣΚΗΣΗ 6
ΑΣΚΗΣΗ 7
ΑΣΚΗΣΗ 9
ΑΣΚΗΣΗ 10
ΑΣΚΗΣΗ 11
ΑΣΚΗΣΗ 12
ΑΣΚΗΣΗ 13
ΑΣΚΗΣΗ 13
ΑΣΚΗΣΗ 14
ΑΣΚΗΣΗ 15
ΑΣΚΗΣΗ 17
Βιβλιογραφία

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...