Τεχνολογία τροφίμων ζωικής προέλευσης
Τεχνολογία τροφίμων ζωικής προέλευσης
Author: Σπυρίδων Γεωργάκης
ISBN: 9601201483
Pages: 337
Format: 17 Χ 24
Binding: Paperback
Pub. Year: 1993
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Α. ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Ι. ΨΎΞΗ – ΚΑΤΑΨΥΞΗ
ΙΙ. ΘΕΡΜΑΝΣΗ (ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ – ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ)
ΙΙΙ. ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ
IV. ΛΥΟΦΙΛΗ ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ
V. ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ
VI. ΔΙΗΘΗΣΗ
VII. ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΗΣΗ
VIII. ΕΚΧΥΛΙΣΗ
IX. ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ
Χ. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Β. ΧΗΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Ι. ΑΛΑΤΙΣΗ – ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ
ΙΙ. ΚΑΠΝΙΣΗ
ΙΙΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
IV. ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΟΞΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
V. ΧΡΗΣΗ ΖΑΧΑΡΗΣ
VI. ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛΗΣ
VII. ΧΡΗΣΗ ΟΞΕΩΝ
VIII. ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ
ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Γ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ
Ι. ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ
ΙΙ. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ
ΙΙΙ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΘΗΛΑΣΤΙΚΩΝ
Δ. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ
Ι. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΙΙ. ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΜΥΪΚΗΣ ΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΙΙΙ. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ
IV. ΨΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
V. ΘΕΡΜΑΝΣΗ (ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ-ΕΨΗΣΗ) ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
VI. AΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
VII. ΛΥΟΦΙΛΗ ΑΠΟΞΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
VIII. ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
IX. ΑΛΑΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
Χ. ΚΑΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΧΙ. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ, ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ