Το βιβλίο αυτό , το πρώτο που γράφεται στην ελληνική γλώσσα για τα γαλλικά κρασιά , θα σας δώσει στοιχεία για :
• Τους καλύτερους Γάλλους παραγωγούς και τα κρασιά τους.
• Τα γενικά χαρακτηριστικά των κρασιών που παράγει η κάθε περιοχή.
• Το έδαφος και το κλίμα της κάθε αμπελουργικής ζώνης .
• Τις ποικιλίες και τον τρόπο καλλιέργειας των αμπελιών , τις μεθόδους οινοποίησης .
• Τη διαδικασία επιλογής των αμπελώνων .
• Την ποιότητα των κρασιών ανάλογα με τη χρονιά τους .
• Την ιστορία ενός προϊόντος με τόσο εντυπωσιακές διαφοροποιήσεις τιμής