My account | View cart
Search for pattern: Advanced search
Embryo Publications Home | About Us | Contact Us | Site map | Language: English Ελληνικά

Τεχνολογία προϊόντων γάλακτος


Τεχνολογία προϊόντων γάλακτος

View larger image

CODE: 162020

Price: 22,00
9786185092573
Γρηγόρης Ζερφυρίδης

Description
Reviews

Τεχνολογία προϊόντων γάλακτος
Τυροκομία, ζυμούμενα προϊόντα, παγωτό, κρέμα, βούτυρο

Author: Γρηγόρης Ζερφυρίδης
ISBN: 9786185092573
Pages: 350
Format: 17 Χ 24
Binding: Paperback
Pub. Year: 2001

Η «Τυροκομία» αποτελεί ένα μέρος του εξαμηνιαίου μαθήματος ‘’Τεχνολογία Προϊόντων Γάλακτος’’ κι έτσι δεν ήταν δυνατό το βιβλίο αυτό να περιλάβει όλα τα κεφάλαια της τυροκομίας σε ευρεία έκταση. Μερικά κεφάλαια όπως του μηχανολογικού εξοπλισμού απλώς αναφέρθηκαν και άλλα όπως των μικροβιολογικών εξετάσεων, χημικών αναλύσεων, συσκευασίας κλπ παραλείφθηκαν διότι καλύπτονται από άλλα μαθήματα τα οποία οι φοιτητές διδάσκονται. Καταβλήθηκε όμως προσπάθεια να δοθεί ότι ήταν απαραίτητο ώστε να γίνουν κατανοητές οι τεχνολογίες των διαφόρων τυριών διότι αφενός αποτελούν το κέντρο βάρους του μαθήματος και αφετέρου είναι η περιοχή στην οποία γίνονται τα πιο καίρια σφάλματα στην πράξη – στις βιομηχανίες – με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των τυριών.
Αν και το βιβλίο αυτό γράφθηκε για τους φοιτητές επιδιώχθηκε η απλότητα στις διατυπώσεις των εννοιών και σκέψεων χρησιμοποιώντας πολλές φορές τις καθιερωμένες ορολογίες των πρακτικών τυροκόμων και αποφεύχθηκε η ανάπτυξη θεωριών που δεν έχουν εφαρμογή στην πράξη ή δεν εξυπηρετούν πρακτικό σκοπό. Έτσι πιστεύεται ότι ο σπουδαστής εξοικειώνεται με το αντικείμενο πιο εύκολα αλλά ελπίζεται ότι και ο νοήμων επαγγελματίας τυροκόμος θα είναι σε θέση να διαβάσει και να αποκομίσει οφέλη από το βιβλίο αυτό.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...