Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Ο κατάλογός μας (PDF) | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Φύτα με φαρμακολογικές ιδιότητες


Φύτα με φαρμακολογικές ιδιότητες

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 295001

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 58,00
Η Τιμή μας: 52,20
Κερδίζετε : 5,80 (10%)
9789602620960
Χριστίνα Τεσσερομμάτη

Περιγραφή
Reviews

Φύτα με φαρμακολογικές ιδιότητες
Σύγχρονες φυτοθεραπευτικές δυνατότητες

Συγγραφέας: Χριστίνα Τεσσερομμάτη
ISBN: 9789602620960
Σελίδες: 702
Σχήμα: 18 Χ 26
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2016


Το βιβλίο Φυτά με Φαρμακολογικές Ιδιότητες-Σύγχρονες Φυτοθεραπευτικές Δυνατότητες αποτελεί ένα βασικό σύγγραμμα για τους επιστήμονες των κλάδων υγείας. Περιγράφονται δραστικά συστατικά, ιδιότητες και δράσεις των φυτών. Αναφέρονται ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία που πηγάζουν από την παρατήρηση, οδηγούν στην εμπειρία και εντέλει στη συστηματοποίηση της θεραπευτικής τους χρήσης. Είναι, ένα χρήσιμο βοήθημα σχετικά με τις ανεπιθύμητες δράσεις των φυτών και των αλληλεπιδράσεών τους με φάρμακα της ακαδημαϊκής ιατρικής τόσο για τον γιατρό όσο και για τον φαρμακοποιό. Ορισμένα φυτά, εκτός από τη θεραπευτική χρήση τους, μπορεί να είναι ή να αποβούν τοξικά σε υπερκατανάλωση. Επιπλέον προσφέρει πληροφορίες φυτοθεραπευτικής χωρίς να υπερτιμάται ή υποτιμάται η χρήση των φυτικών παρασκευασμάτων στην υπηρεσία της υγείας.
Φυτοθεραπεία είναι η επιστήμη κατά την οποία αξιοποιούνται οι θεραπευτικές ιδιότητες των φαρμακευτικών φυτών για να δώσουν λύσεις σε προβλήματα υγείας. Ο ρυθμός ανάπτυξής της βαίνει συνεχώς αυξανόμενος με την αναζήτηση νέων μορίων. Παραδοσιακά τα φυτά ως φάρμακα (βότανα) αποτελούσαν την πλέον κρίσιμη μάζα – ποσοτικώς και ποιοτικώς – των θεραπευτικών μέσων.
Η χρήση φυτικών παρασκευασμάτων πρέπει να διέπεται, όπως και τα συνθετικά φάρμακα, από τους κανόνες της φαρμακολογίας και της θεραπευτικής και να έχει τεκμηριωθεί η αποτε-λεσματικότητα, η ασφάλεια και ο ποιοτικός έλεγχος του φαρμάκου φυτικής προέλευσης. Τα παρασκευάσματα φυτικής προέλευσης λαμβάνονται με επεξεργασία των φυτικών στοιχείων και ταυτοποιείται το τελικό προϊόν. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο EMEA (European Medicines Evaluation Agency) έχουν θεσπίσει Οδηγίες που σύμφωνα με Μονογραφίες καθορίζεται η άδεια κυκλοφορίας φαρμάκων φυτικής προέλευσης με βάση την καθιερωμένη χρήση τους στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.. Από τα 10.000 νέα μόρια που διερευνούνται, ένα μόνο καταλήγει ως νέο φάρμακο στην αγορά. Ο WHO συνιστά την ενσω-μάτωση της παραδοσιακής θεραπευτικής στην κλασική.

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ: Νίκη Γουλανδρή
ΠΡΟΛΟΓΟΣ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΑΡΧΕΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ:
Φαρμακολογικό Υπόστρωμα Φυτοθεραπείας
Δραστικά συστατικά των φυτών
Δράση των Φαρμακευτικών Φυτών
Κοινοτική Νομοθεσία για την Κυκλοφορία Φαρμάκων Φυτικής Προέλευσης
ΦΥΤΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Δρόγες 161 φυτών κατά αλφαβητική σειρά
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ:
Πιθανή δράση των δραστικών συστατικών των φυτών
σε διάφορες παθολογικές καταστατάσεις
Καρδιά και Κυκλοφορικό
Νόσοι του ΚΝΣ
Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος
Νόσοι του ουροποιητικού
Nόσοι του ερειστικού συστήματος
Διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος
Νόσοι των βλεννογόνων
Nόσοι του δέρματος
Διαταραχές από τους οφθαλμούς
Παρασιτώσεις
Νεοπλάσματα
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ:
Φαρμακοκινητική-Φαρμακοδυναμική
p-γλυκοπρωτεΐνη

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...