Σπιτική μπύρα
Σπιτική μπύρα
Θεωρία και τεχνικές παραγωγής μπύρας για αρχάριους
Συγγραφέας: Ηλίας Νεραντζής
ISBN: 9789609373128
Σελίδες: 107
Σχήμα: 14 Χ 21
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2015
Ο στόχος του βιβλίου είναι να σε μάθει να παρασκευάζεις μπύρα στο σπίτι. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη γνώση στο αντικείμενο. Το βιβλίο απευθύνεται στους αρχάριους ερασιτέχνες που έχουν την περιέργεια να μάθουν τις τεχνικές της σπιτικής ζυθοποίησης. Η ύλη έχει κατανεμηθεί έτσι ώστε να αρχίζει με την περιγραφή των υλικών και θεωρίας που χρειάζονται για να περάσεις διαδοχικά από το απλό στάδιο της παραγωγής με κιτ στο τελευταίο στάδιο της μπύρας με βύνη (all grain). Γίνεται επίσης περιγραφή των πιο γνωστών ζύθων καθώς επίσης και των προβλημάτων και της αντιμετώπισής τους, που πιθανόν να συναντήσει ο αρχάριος στη ζυθοποίηση.