Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Θρέψη των καλλιεργούμενων φυτών


Θρέψη των καλλιεργούμενων φυτών

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 186001

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 75,00
Η Τιμή μας: 67,50
Κερδίζετε : 7,50 (10%)
9786188064737
Malcolm J. Hawkesford, Peter Barraclough

Περιγραφή
Reviews

Θρέψη των καλλιεργούμενων φυτών
Η μοριακή και φυσιολογική βάση της αποδοτικότητας της χρήσης των θρεπτικών στοιχείων από τα καλλιεργούμενα φυτά

Συγγραφέας: Malcolm J. Hawkesford, Peter Barraclough
ISBN: 9786188064737
Σελίδες: 536
Σχήμα: 21 X 29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 2014


Στο πρώτο μέρος του βιβλίου αυτού εκτίθενται η βάση της αποδοτικότητας της χρήσης των
θρεπτικών και η σημασία της στην ανάπτυξη στρατηγικών βελτίωσης των καλλιεργούμενων φυτών, τα ριζικά συστήματά τους και η πρόσληψη θρεπτικών από τα εδάφη, ο ρόλος της ριζόσφαιρας στην αποδοτικότητα της χρήσης των θρεπτικών, η αριστοποίηση του φυλλώματος και τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά του για καλύτερη αποδοτικότητα της χρήσης των θρεπτικών, η γήρανση και η επανακινητοποίηση των θρεπτικών για απόθεση στον σπόρο, καθώς και η σύσταση, οι
ιδιότητες και τα θρεπτικά χαρακτηριστικά του σπόρου. Η έμφαση έχει δοθεί στα σιτηρά μεγάλης
καλλιέργειας, λόγω της προφανούς σημασίας τους για την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων, όμως
σε πολλά σημεία του βιβλίου συζητούνται ευρήματα και παραδείγματα από άλλα φυτά μοντέλα, όπως το Arabidopsis thaliana, το λευκό λούπινο κ.ά. Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στην αποδοτικότητα της χρήσης του αζώτου από τις καλλιέργειες, λόγω της κρίσιμης σημασίας του για
τις γεωργικές αποδόσεις και την ποιότητα του προϊόντος που παράγεται. Άλλωστε είναι και το πιο
μελετημένο στοιχείο. Η παλέτα περιλαμβάνει τη βάση της γενετικής βελτίωσης της αποδοτικότητας της χρήσης του αζώτου στο σιτάρι, τη μοριακή γενετική της αποδοτικότητας της χρήσης του αζώτου από τις καλλιέργειες, βιοτεχνολογικές προσεγγίσεις βελτίωσης αυτής της αποδοτικότητας με έμφαση στον ρόλο κλειδί της αμινοτρανσφεράσης της αλανίνης, τους μεταφορείς που εμπλέκονται στην πρόσληψη του αζώτου από το φυτό και στη μετακίνησή του μέσα στο φυτό, με καταληκτικό κεφάλαιο τη βελτίωση της καλλιέργειας του ρυζιού από την πλευρά της αποδοτικότητας της χρήσης του αζώτου. Στο τρίτο μέρος ακολουθούν τα υπόλοιπα θρεπτικά στοιχεία των φυτών.
Εδώ οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σε όλο το εύρος της αποδοτικότητας της χρήσης των θρεπτικών, από τη διαθεσιμότητά τους στην καλλιεργήσιμη γη, τα προβλήματα
και τα θέματα που απασχολούν σήμερα τη γεωργική παραγωγή από την πλευρά της θρέψης των φυτών σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μέχρι τις επιμέρους απόψεις της ομοιόστασης, της διακίνησης και γενικά της διαχείρισης των θρεπτικών από τα φυτά στο μοριακό και στο φυσιολογικό επίπεδο. Όλα τα προηγούμενα ολοκληρώνονται σε επίπεδο ολόκληρου
φυτού και φυτείας και αναδεικνύεται η τρέχουσα γνώση, τα σημεία που είναι σήμερα υπό διερεύνηση, καθώς και τα ανοικτά θέματα για παραπέρα διερεύνηση. Στο τελευταίο μέρος, εξετάζεται η αποδοτικότητα της χρήσης των θρεπτικών όταν υπάρχουν άλλες καταπονήσεις, όπως η ξηρασία
και η αλατότητα, αλλά και σε συνδυασμό με τα συστήματα δέσμευσης του αζώτου από ελεύθερα
διαβιούντα αζωτοδεσμευτικά βακτήρια ή στα φυμάτια των ψυχανθών.



Συνοπτικά Περιεχόμενα

Μέρος Ι
Η γενετική βάση της θρέψης των καλλιεργούμενων φυτών
1. Επισκόπηση της αποδοτικότητας της χρήσης των θρεπτικών στοιχείων και των στρατηγικών για βελτίωση των καλλιεργούμενων φυτών
2. Τύποι ριζικού συστήματος των καλλιεργουμένων φυτών και πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων από τα εδάφη
3. Ο ρόλος της ριζόσφαιρας στην αποδοτικότητα της χρήσης των θρεπτικών στοιχείων από τα καλλιεργούμενα φυτά
4. Αριστοποίηση των χαρακτηριστικών της φυσιολογίας του υπέργειου μέρους με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας της χρήσης των θρεπτικών στοιχείων
5. Γήρανση και ανακύκλωση θρεπτικών στοιχείων στα καλλιεργούμενα φυτά
6. Επιδράσεις της θρέψης σε άζωτο και θείο στη σύσταση του σπόρου και στις ιδιότητες του σίτου και των άλλων σιτηρών
Μέρος ΙΙ
Το άζωτο είναι το στοιχείο-κλειδί που καθορίζει την παραγωγή
7. Γενετική βελτίωση της αποδοτικότητας της χρήσης θρεπτικών στοιχείων στον σίτο
8. Η μοριακή γενετική της αποδοτικότητας της χρήσης του αζώτου από τα καλλιεργούμενα φυτά
9. Βιοτεχνολογικές προσεγγίσεις για βελτίωση της αποδοτικότητας της χρήσης του αζώτου από τα φυτά: Η αμινομεταφοράση της αλανίνης ως περίπτωση μελέτης
10. Μεταφορείς που εμπλέκονται στην πρόσληψη και στη μετακίνηση του αζώτου
11. Η βελτίωση της αποδοτικότητας της χρήσης του αζώτου στις καλλιέργειες αρδευόμενου ρυζιού
Μέρος ΙΙΙ
Άλλα κρίσιμα μακρο- και μικρο-θρεπτικά στοιχεία
12. Ο φωσφόρος ως κρίσιμο μακροθρεπτικό στοιχείο
13. Πρόσληψη, κατανομή και φυσιολογικές λειτουργίες του καλίου, ασβεστίου και μαγνησίου
14. Η θρέψη σε θείο των καλλιεργουμένων φυτών
15. Η θρέψη σε σίδηρο και οι επιπτώσεις της στην παραγωγή βιομάζας και στην θρεπτική ποιότητα των φυτικών προϊόντων
16. Ο ψευδάργυρος στα εδάφη και στη θρέψη των καλλιεργούμενων φυτών
17.
Επισκόπηση της πρόσληψης και αξιοποίησης του βορίου, χλωρίου, χαλκού, μαγγανίου, μολυβδαινίου και νικελίου από τα φυτά και προοπτικές βελτίωσης της αποδοτικότητας της χρήσης μικροθρεπτικών στοιχείων
Μέρος ΙV
Εξειδικευμένες περιπτώσεις μελέτης
18. Η ξηρασία και οι επιπτώσεις της στη θρέψη
19. Ανθεκτικότητα των καλλιεργουμένων φυτών στα άλατα: Φυσιολογικός χαρακτηρισμός των πολυγονιδιακών χαρακτήρων
20. Ψυχανθή και δέσμευση αζώτου: Φυσιολογικές, μοριακές και εξελικτικές προοπτικές και εφαρμογές

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...