Ποτογραφία
Ποτογραφία
Πρώτες ύλες και παραγωγή των αλκοολούχων ποτών
Συγγραφέας: Αργύρης Ν. Τσακίρης
ISBN: 9789607920164
Σελίδες: 311
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2007
Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα αλκοολούχα ποτά, ούζο - τσίπουρο - μπραντι - τζιν - βοτκα -ουίσκι - ρούμι - λικέρ. Ιστορία - παρασκευή - χρήση.
Είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα μπορεί να παραχθεί ένα αλκοολούχο ποτό. Χρειάζεται μια οποιαδήποτε πρώτη ύλη με συστατικά που μπορούν να ζυμωθούν και να δώσουν αλκοόλη. Στη φύση υπάρχει υπεραφθονία τέτοιων υλών, όπως τα φρούτα και τα σιτηρά. Αρκεί να θερμάνουμε το ζυμωμένο υγρό της πρώτης ύλης για να δημιουργήσουμε αλκοολούχους ατμούς και στη συνέχεια να τους συμπυκνώσουμε. Στην απλούστερη περίπτωση η συμπύκνωση μπορεί να γίνει στο καπάκι του δοχείου που χρησιμεύει για τη θέρμανση. Αυτοί οι συμπυκνωμένοι ατμοί είναι ένα είδος αλκοολούχου ποτού. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)