Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Τεχνολογία ζωοτροφών - Ποιοτικός έλεγχος


Τεχνολογία ζωοτροφών - Ποιοτικός έλεγχος

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 002081

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 30,00
Η Τιμή μας: 27,00
Κερδίζετε : 3,00 (10%)
9603511838
Γεώργιος Παπαδόπουλος

Περιγραφή
Reviews

Τεχνολογία ζωοτροφών - Ποιοτικός έλεγχος

Συγγραφέας: Γεώργιος Παπαδόπουλος
ISBN: 9603511838
Σελίδες: 274
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 1998

Συστηματική, επιστημονική παρουσίαση της τεχνολογίας ποιοτικού ελέγχου ζωοτροφών για άμεση εφαρμογή στην πράξη μιας ισορροπημένης διατροφής των ζώων, σύμφωνα με την εγχώρια νομοθεσία και τις διεθνείς προδιαγραφές.

Περιεχόμενα:

ΠΡΟΛΟΓΟΙ
Συγγραφέα 17
Ομότιμου Καθηγητού Π. Καλαϊσάκη 19

1. ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
1. 1. Σκοπός 23
1. 2. Όργανα δειγματοληψίας 24
1. 3. Τεχνική δειγματοληψίας 25
1. 3. 1. Χονδροειδείς ζωοτροφές 25
1. 3. 2. Συμπυκνωμένες ζωοτροφές 26
1. 3. 3. Υγρές ή ημίρρευστες ζωοτροφές 29
1. 4. Σήμανση δείγματος 29

2. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ
2. 1. Γενικά 31
2. 2. Προετοιμασία για χημική ανάλυση 32
2. 3. Προετοιμασία για μικροσκοπική εξέταση 33
2. 3. 1. Διαχωρισμός σε κλάσματα 33
2. 3. 2. Εκχύλιση-εκσακχάρωση 34
2. 3. 3. Αποδιοργάνωση συμπήκτων-πλακούντων 34
2. 3. 4. Διαύγαση, αποχρωματισμός, αποσάθρωση 34

3. ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
3. 1. Γενικά 37
3. 2. Καθαρότητα 38
3. 3. Νωπότητα 38
3. 3. 1. Μέθοδος ελέγχου οσμής 38
3. 3. 2. Μέθοδος οξύτητας 39
3. 4. Ειδικό βάρος 39
3. 4. 1. Προσδιορισμός πραγματικού ειδικού βάρους 40
3. 4. 2. Προσδιορισμός φαινομένου ειδικού βάρους 40
3. 5. Προσδιορισμός κοκκομετρικής σύστασης 41
3. 5. 1. Μέθοδος 42
3. 5. 2. Ανάλυση δεδομένων και υπολογισμοί 43
3. 5. 3. Παρατηρήσεις 45
3. 6. Ρευστότητα 47
3. 7. Υγροσκοπικότητα 48
3. 8. Ενεργότητα ύδατος 49
3. 9. pΗ , 50
3. 10. Σβόλιασμα 51
3. 11. Στατική ηλεκτρική φόρτιση 52

4. ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
4. 1. Γενικά 53
4. 1. 1. Τεχνική ζυγίσεων για τη χημική ανάλυση 54
4. 1. 2. Έκφραση των χημικών προσδιορισμών 55
4. 2. Αναλυτική τακτική Weende 56
4. 2. 1. Βασική αρχή μεθόδου 56
4. 2. 2. Απαιτούμενα μέσα..... 59
4. 2. 3. Προσδιορισμός υγρασίας 60
4. 2. 3. 1. Αρχή 60
4. 2. 3. 2. Μεθοδολογία 61
4. 2. 4. Προσδιορισμός ολικής τέφρας 64
4. 2. 4. 1. Αρχή 64
4. 2. 4. 2. Μεθοδολογία 64
4. 2. 4. 3. Παρατηρήσεις 65
4. 2. 5. Προσδιορισμός ολικών αζωτούχων ουσιών 66
4. 2. 5. 1. Αρχή 66
4. 2. 5. 2. Μεθοδολογία 68
4. 2. 5. 3. Παρατηρήσεις 69
4. 2. 6. Προσδιορισμός ολικών λιπαρών ουσιών 70
4. 2. 6. 1. Αρχή 70
4. 2. 6. 2. Μεθοδολογία 70
4. 2. 7. Προσδιορισμός ινωδών ουσιών 73
4. 2. 7. 1. Αρχή 73
4. 2. 7. 2. Μεθοδολογία 74
4. 2. 7. 3. Παρατηρήσεις 76
4. 2. 8. Αξιολόγηση αναλυτικής τακτικής Weende 76
4. 3. Αναλυτική τακτική Van Soest-Moore 77
4. 3. 1. Αρχή 77
4. 3. 2. Απαιτούμενα μέσα 80
4. 3. 3. Προσδιορισμός κυτταρικών τοιχωμάτων NDF 81
4. 3. 3. 1. Αντιδραστήρια 81
4. 3. 3. 2. Μεθοδολογία 82
4. 3. 4. Προσδιορισμός κυτταρικών τοιχωμάτων ADF 82
4. 3. 4. 1. Αντιδραστήρια 82
4. 3. 4. 2. Μεθοδολογία 82
4. 3. 5. Προσδιορισμός συστατικών των κυτταρικών τοιχωμάτων... 83
4. 3. 5. 1. Αρχή 83
4. 3. 5. 2. Αντιδραστήρια 85
4. 3. 5. 3. Μεθοδολογία Α 86
4. 3. 5. 4. Μεθοδολογία Β 87
4. 3. 6. Αξιολόγηση μεθόδου Van Soest-Moore 88
4. 4. Αναλυτική διαδικασία Fonnesbech-Harris 92
4. 5. Σύγκριση αναλυτικών τεχνικών 93

5. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ
5. 1. Γενικά 99
5. 2. Κλασματοποίηση αζωτούχων ουσιών και υδατανθράκων 100
5. 2. 1. Κλασματοποίηση αζωτούχων ουσιών 100
5. 2. 2. Κλασματοποίηση υδατανθράκων 102
5. 3. Προσδιορισμός θρεπτικών συστατικών 102
5. 3. 1. Προσδιορισμός αμινοξέων 102
5. 3. 2. Προσδιορισμός λιπαρών οξέων 103
5. 3. 3. Προσδιορισμός ανόργανων στοιχείων 103
5. 3. 4. Προσδιορισμός βιταμινών 103
5. 4. Προσδιορισμός αντιδιαβητικών ουσιών 104

6. ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
6. 1. Ποιοτική εκτίμηση χλωράς νομής 109
6. 1. 1. Οργανοληπτική μέθοδος 110
6. 1. 2. Χημική μέθοδος 110
6. 2. Ποιοτική εκτίμηση χόρτου λειμώνων και σανού ψυχανθών 113
6. 2. 1. Τριμερής κλείδα 113
6. 2. 1. 1. Οργανοληπτική εξέταση 114
6. 2. 1. 2. Βοτανική σύνθεση 115
6. 2. 1. 3. Χημική ανάλυση 115
6. 2. 2. Διμερής κλείδα... 116
6. 3. Ποιοτική εκτίμηση αφυδατωμένης χλόης 116
6. 4. Ποιοτική εξέταση άχυρου 117
6. 5. Μικροβιακό φορτίο ζωοτροφών 118
6. 6. Εντομολογικές προσβολές ζωοτροφών 119
6. 6. 1. Έντομα αποθηκών και συνθήκες αναπτύξεως των 119
6. 6. 2. Μείωση διαιτητικής αξίας ζωοτροφών 122
6. 6. 2. 1. Απώλεια βάρους 122
6. 6. 2. 2. Αλλοίωση σύστασης και ιδιοτήτων 122
6. 6. 2. 3. Έντομα και υγεία ζώων 123
6. 6. 3. Εκτίμηση εντομολογικής προσβολής 123

7. ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
7. 1. Γενικά 129
7. 2. Βασικές αρχές μεθόδου 130
7. 3. Χαρακτηριστικά δημητριακών καρπών 132
7. 3. 1. Αραβόσιτος ..... 132
7. 3. 2. Σίτος..... 132
7. 3. 3. Σίκαλη 133
7. 3. 4. Σόργο 134
7. 3. 5. Όρυζα 134
7. 3. 6. Κριθή 135
7. 3. 7. Βρώμη 136
7. 4. Χαρακτηριστικά υποπροϊόντων σπορελαιουργίας 136
7. 4. 1. Βαμβακοπλακούς 136
7. 4. 2. ’λεσμα εκχυλισθέντων σπερμάτων λινοσπόρου 137
7. 4. 3. ’λεσμα εκχυλισθέντων σπερμάτων σόγιας 138
7. 4. 4. ’λεσμα εκχυλισθέντων σπερμάτων ηλίανθου 139
7. 4. 5. ’λεσμα εκχυλισθέντων σπερμάτων ατρακτυλίδος 139
7. 5. Χαρακτηριστικά ζωοτροφών ζωϊκής προελεύσεως... 140
7. 5. 1. Οστεοκρεατάλευρο 140
7. 5. 2. Ιχθυάλευρο 141
7. 6. Ανίχνευση παρουσίας ανόργανων ουσιών και ουρίας 141
7. 6. 1. Θειικά, νιτρικά, ανθρακικά, φωσφορικά άλατα 141
7. 6. 2. Ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο 142
7. 6. 3. Ιχνοστοιχεία 143
7. 6. 4. Ανίχνευση ουρίας 144

8. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ 163
1. 1. Παράρτημα 1 178
1. 1. 1. Μέρος Α. Γενικές διατάξεις απλών ζωοτροφών 178
1. 1. 1. 1. Επεξηγηματικές σημειώσεις 178
1. 1. 1. 2. Διατάξεις όσον αφορά τη βοτανική καθαρότητα... 179
1. 1. 1. 3. Διατάξεις όσον αφορά την ονομασία 179
1. 1. 1. 4. Διατάξεις όσον αφορά το γλωσσάριο 179
1. 1. 1. 5. Διατάξεις σχετικά με τις αναγραφόμενες
ή δηλούμενες περιεκτικότητες σε θρεπτικά
συστατικά 182
1. 1. 1. 6. Διατάξεις σχετικά με τους παράγοντες
μετουσίωσης ή συνδετικά
υλικά 182
1. 1. 1. 7. Διατάξεις σχετικές με τις ανεκτές αποκλίσεις
στα θρεπτικά συστατικά κατά τον επίσημο
έλεγχο 182
1. 1. 2. Μέρος Β. Μη αποκλειστικός κατάλογος απλών
ζωοτροφών 184
1. 1. 2. 1. Σπόροι δημητριακών, προϊόντα και υποπροϊόντα
αυτών 184
1. 1. 2. 2. Ελαιούχοι σπόροι, ελαιουχοι καρποί, προϊόντα
και υποπροϊόντα αυτών 187
1. 1. 2. 3. Σπέρματα ψυχανθών, προϊόντα και υποπροϊόντα
αυτών 189
1. 1. 2. 4. Κόνδυλοι, ρίζες, προϊόντα αυτών 189
1. 1. 2. 5. ’λλοι σπόροι και καρποί, προϊόντα
και υποπροϊόντα αυτών 190
1. 1. 2. 6. Συγκομιζόμενες χονδροειδείς ζωοτροφές 191
1. 1. 2. 7. ’λλα φυτά, προϊόντα και υποπροϊόντα αυτών 191
1. 1. 2. 8. Προϊόντα γάλακτος 192
1. 1. 2. 9. Προϊόντα χερσαίων ζώων 192
1. 1. 2. 10. Ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα, προϊόντα
και υποπροϊόντα αυτών 193
1. 1. 2. 11. Ανόργανες ύλες 194
1. 1. 2. 12. Διάφορα 195
1. 1. 3. Μέρος Γ. Διατάξεις σχετικά με τη δήλωση ορισμένων
συστατικών απλών ζωοτροφών 195
1. 2. Παράρτημα II 196
1. 2. 1. Μέρος Α. Γενικές διατάξεις συνθέτων ζωοτροφών 196
1. 2. 2. Μέρος Β. Δήλωση αναλυτικών στοιχείων συνθέτων
ζωοτροφών 201
1. 3. Παράρτημα III 203
1. 3. 1. Ανώτατες περιεκτικότητες για ανεπιθύμητες ουσίες
και προϊόντα στις ζωοτροφές 203
1. 4. Παράρτημα IV 207
Κατηγορίες συστατικών για σήμανση συνθέτων ζωοτροφών
για άλλα από τα οικιακά ζώα 207
1. 5. Παράρτημα V 208
Κατηγορίες συστατικών για σήμανση συνθέτων ζωοτροφών
για οικιακά ζώα 208
1. 6. Παράρτημα VI 209
Πίνακας απαγορευμένων συστατικών 209

2. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ 210
2. 1. Παράρτημα 214
2. 1. 1. Πρωτεϊνικά προϊόντα μικροοργανισμών 215
2. 1. 2. Αζωτούχες μη πρωτεϊνικές ενώσεις 217
2. 1. 3. Αμινοξέα και τα άλατα τους 220
2. 1. 4. Υδροξυανάλογα των αμινοξέων 223

3.ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ TON ΖΩΩΝ 224

4.ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ 230
4. 1. Για πτηνά , 230
4. 2. Για σκύλους και γάτες .. 231

5.ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ 232
5. 1. Οργάνωση επισήμων ελέγχων
στον τομέα διατροφής ζώων 237
5. 1. 1. Εισαγωγικές διατάξεις 237
5. 1. 2. Εισαγωγές από τρίτες χώρες 239
5. 1. 3. Ενδοκοινοτικές συναλλαγές 240
5. 1. 4. Γενικές διατάξεις 242

6. ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ 245
6. 1. Πεδία εφαρμογής και ορισμοί 245
6. 2. Έγκριση εγκαταστάσεων και ενδιάμεσων 246
6. 3. Εγγραφή ενδιαμέσων και εγκαταστάσεων 248
6. 4. Κοινές διατάξεις. 250
6. 5. Προσαρμογή της νομοθεσίας 252
6. 6. Τελικές διατάξεις 253
6. 7. Παράρτημα 253

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...