Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Ο κατάλογός μας (PDF) | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Έντομα και άλλα αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας


Έντομα και άλλα αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 015078

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 62,00
Η Τιμή μας: 55,80
Κερδίζετε : 6,20 (10%)
9789608915886
Ματθίλδη Σαββοπούλου Σουλτάνη, Στέφανος Ανδρεάδης, Χριστίνα Σουλτάνη Ζουρουλίδη

Περιγραφή
Reviews

Έντομα και άλλα αρθρόποδα υγειονομικής σημασίας
Βιολογία – Οικολογία – Αντιμετώπιση

Συγγραφείς: Ματθίλδη Σαββοπούλου Σουλτάνη, Στέφανος Ανδρεάδης, Χριστίνα Σουλτάνη Ζουρουλίδη
ISBN: 9789608915886
Σελίδες: 482
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έτος έκδοσης: 2011

Οι γρήγορες αλλαγές στο περιβάλλον και στο κλίμα της γης επιδρούν και στην εξέλιξη των αρθοπόδων με τρόπους που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν πριν από χρόνια. Έτσι, αφού προσδιορίστηκαν από τους επιστήμονες τα αίτια των αρθροποδο-μεταφερόμενων ασθενειών και η σχέση τους με τη δημόσια υγεία, κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα ακολούθησε μια ταχεία ανάπτυξη στον τομέα των φαρμάκων και των παρασιτοκτόνων. Στη συνέχεια υπήρξε η πεποίθηση της λύσης του προβλήματος ή και της εκρίζωσης των σχετικών ασθενειών τουλάχιστον από ορισμένες περιοχές του κόσμου.
Στις μέρες μας όμως η κατάσταση έχει αλλάξει και οι μεταδοτικές ασθένειες, των οποίων τα αίτια μεταφέρονται με τα αρθρόποδα, παρουσιάζονται αρκετά συχνά. Αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των παραγόντων που καθορίζουν τη δράση και την επέκταση των περιοχών εξάπλωσής τους στα φυσικά οικοσυστήματα, αλλά και την αντιμετώπισή τους με σύγχρονα μέσα. Με αυτά τα δεδομένα και λόγω της συστηματικής ενασχόλησής μας με το αντικείμενο αρκετά χρόνια, αποφασίστηκε η συγγραφή του βιβλίου, πιστεύοντας ότι καλύπτει το πεδίο μελέτης σε ολοκληρωμένη μορφή.
Το βιβλίο γράφτηκε έτσι ώστε να καλύψει τη διδακτέα ύλη του μαθήματος «Εχθροί Υγειονομικής Σημασίας» που διδάσκεται στους φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Όμως επειδή η ύλη του σχετίζεται με τη δημόσια υγεία, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τόσο τους επιστήμονες όσο και τους πολίτες κάθε κοινωνικής τάξης να γνωρίσουν τους χειρισμούς αποφυγής δημιουργίας εστιών αρθροπόδων υγειονομικής σημασίας και τρόπους αντιμετώπισής τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Ματθίλδη Σαββοπούλου-Σουλτάνη, Kαθηγήτρια Eντομολογίας
Πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής και διδάκτορας της ίδιας Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Καθηγήτρια Εντομολογίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Aντιπρόεδρος της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος και μέλος άλλων διεθνών επιστημονικών εταιρειών και σωματείων, όπως και εκδότης του περιοδικού της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος (Entomologia Hellenica).
Η ερευνητική της δραστηριότητα περιλαμβάνει κυρίως βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε θέματα βιολογίας, οικολογίας, συμπεριφοράς και αντιμετώπισης εντόμων και είναι δημοσιευμένη σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Είναι επιστημονική υπεύθυνος ερευνητικών προγραμμάτων, διεθνών και εθνικών.

Στέφανος Ανδρεάδης, Διδάκτωρ Γεωπονικής Σχολής
Πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής και διδάκτορας της ίδιας Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ζωολογίας και Παρασιτολογίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος επιστημονικών εταιρειών και σωματείων, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων, διεθνών και εθνικών.
Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει κυρίως βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε θέματα βιολογίας, οικολογίας, συμπεριφοράς και αντιμετώπισης εντόμων και είναι δημοσιευμένη σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Χριστίνα Σουλτάνη-Ζουρουλίδη, Κτηνίατρος
Πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υποψήφια διδάκτορας Απεικονιστικής Διαγνωστικής στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια σε προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών, καθώς επίσης και σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά εντομολογικά συνέδρια.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...