Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Διατροφή ιχθύων


Διατροφή ιχθύων

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 002137

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 117,20
Η Τιμή μας: 105,48
Κερδίζετε : 11,72 (10%)
9789603517535
Σωφρόνιος Ευστρ. Παπουτσόγλου

Περιγραφή
Reviews

Διατροφή ιχθύων

Συγγραφέας: Σωφρόνιος Ευστρ. Παπουτσόγλου
ISBN: 9789603517535
Σελίδες: 980
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2008

Ένας σύγχρονος σύμβουλος για τη διατροφή ιχθύων που περιγράφει λεπτομερώς όλα τα στάδιά της, τις κατηγορίες των ιχθύων και τη σημασία της διατροφής. Περιγράφεται λεπτοµερώς η ανατοµία του πεπτικού τους συστήµατος και παρέχεται η δυνατότητα κατανοήσεως των ιδιοτήτων του σε συνδυασµό µε τη φυσιολογία θρέψεως και τις µεταβολικές διεργασίες που χαρακτηρίζουν τους ιχθύες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΧΘΥΩΝ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
1.1 Εξέλιξη και προοπτικές Υδατοκαλλιεργειών
και ελεγχόμενης παραγωγής ιχθύων 29
1.2 Η σημασία της διατροφής των ιχθύων κατά
την ελεγχόμενη μαζική τους παραγωγή 38
1.2.1 Βιολογική σημασία 39
1.2.2 Οικολογική σημασία 40
1.2.3 Ποιοτική σημασία 41
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΗΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΙΧΘΥΩΝ
2.1 Εισαγωγή 45
2.2 Διατροφικοί τύποι ιχθύων 52
2.2.1 Γενικά 52
2.2.2 Σαρκοφάγοι ιχθύες 55
2.2.2.1 Ιχθύες που διατρέφονται κυρίως
με ζωοπλαγκτονικούς οργανισμούς 55
2.2.2.2 Ιχθύες που διατρέφονται κυρίως
με βενθικούς ασπόνδυλους
οργανισμούς 60
2.2.2.3 Ιχθύες που διατρέφονται με νηκτόν 62
2.2.2.4 Ιχθύες που διατρέφονται και με ημιυδρόβιους
και χερσαίους σπονδυλόζωους ή και ασπόνδυλους
οργανισμούς 64
2.2.2.5 Ιχθύες με ιδιαίτερα εξειδικευμένες διαιτητικές
προτιμήσεις 65
2.2.3 Παμφάγοι ιχθύες 66
2.2.4 Φυτοφάγοι ιχθύες 68
2.3 Διατροφή και αισθήσεις ιχθύων 69
2.3.1 Γενικά 69
2.3.2 Όραση 70
2.3.3 Γεύση και Όσφρηση 71
2.3.3.1 Γεύση 72
2.3.3.2 Όσφρηση 76
2.3.4 “Ακοή” 79
2.3.5 Παραγωγή και λήψη ηλεκτρικών σημάτων 82
2.3.6 Απτικές δυνατότητες (ιδιότητες) 83
2.3.7 Συμπεράσματα 85
2.4 Πείνα και διατροφική συμπεριφορά ιχθύων 87
2.5 Φυσιολογική διατροφική προσαρμογή ιχθύων 92
2.6 Μάθηση, μνήμη και διατροφή ιχθύων 95
2.7 Φυσιολογική κατάσταση και διατροφική συμπεριφορά ιχθύων 100
2.7.1 Ηλικία 100
2.7.2 Γεννητική ωριμότητα 102
2.7.3 Stress 104
2.7.4 Παθολογικές καταστάσεις 106
2.8 Θερμοκρασία νερού και διατροφική συμπεριφορά ιχθύων 109
2.9 Μετακινήσεις, Μεταναστεύσεις και διατροφή ιχθύων 112
2.10 Βιολογικός ρυθμός και διατροφική συμπεριφορά ιχθύων 116
2.11 Επίλογος 118
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΘΥΩΝ - ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
3.1 Γενικά 127
3.2 Όργανα προσλήψεως της τροφής 128
3.2.1 Στόμα 128
3.2.2 Στοματική κοιλότητα 135
3.2.2.1 Γενικά 135
3.2.2.2 Οδόντες 137
3.2.2.3 Γλώσσα 142
3.2.2.4 Ύνις, παρασφηνοειδές οστό, υπερώα
(ουρανίσκος) και πτερυγοειδή οστά 144
3.2.3 Βραγχιακή κοιλότητα 145
3.2.4 Βράγχια και εξωτερική επιφάνεια του σώματος 147
3.3 Όργανα καταπόσεως της τροφής 148
3.3.1 Φάρυγγας 148
3.3.1.1 Φαρυγγικοί οδόντες 149
3.4 Πεπτικός σωλήνας 151
3.4.1 Γενικά 151
3.4.1.1 Οισοφάγος 151
3.4.1.2 Στόμαχος 154
3.4.1.3 Πυλωρός 166
3.4.1.4 Έντερο 167
3.4.2 Μικροχλωρίδα και ζυμώσεις πεπτικού σωλήνα 186
3.4.3 Νεύρωση πεπτικού σωλήνα 187
3.4.3.1 Γενικά 187
3.4.3.2 Νεύρωση και κινητικότητα στομάχου 189
3.4.3.3 Διέγερση πυλωρικού μυός 193
3.4.3.4 Νεύρωση και κινητικότητα εντέρου 193
3.4.3.5 Νεύρωση και κινητικότητα πυλωρικών τυφλών 194
3.4.4 Κυκλοφορικό σύστημα πεπτικού σωλήνα 195
3.5 Όργανα και αδένες συνθέσεως ουσιών που συμβάλλουν
στην πέψη 199
3.5.1 Πάγκρεας 199
3.5.2 Χοληδόχος κύστη 204
3.5.3 Ενδοκρινή όργανα γαστρεντερικού σωλήνα 207
3.6 Διεργασίες πέψεως 208
3.6.1 Γενικά 208
3.6.2 Φυσικές διεργασίες (φυσική πέψη) 209
3.6.3 Χημικές διεργασίες (χημική πέψη) 213
3.6.3.1 Γενικά 213
3.6.3.2 Χημική πέψη στον στόμαχο 221
3.6.3.3 Χημική πέψη στο έντερο 225
3.6.3.4 Χημική πέψη στα πυλωρικά τυφλά 244
3.7 Χρονική διάρκεια πέψεως-κενώσεως πεπτικού σωλήνα 246
3.7.1 Γενικά-Ορισμοί 246
3.7.2 Χρόνος κενώσεως στομάχου 251
3.7.3 Χρόνος κενώσεως του εντέρου 259
3.8 Πεπτικότητα προσληφθείσης τροφής 261
3.8.1 Γενικά 261
3.8.2 Παράγοντες που επηρεάζουν την πεπτικότητα 266
3.8.2.1 Ομάδα παραγόντων τροφής 266
3.8.2.2 Ομάδα παραγόντων νερού 268
3.8.2.3 Ομάδα παραγόντων ιχθύος 274
3.8.3 Μέθοδοι προσδιορισμού πεπτικότητας 276
3.9 Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών 280
3.9.1 Γενικά 280
3.9.2 Απορρόφηση (μεταφορά) πρωτεϊνών και προϊόντων
υδρολύσεώς τους 289
3.9.2.1 Απορρόφηση αμινοξέων 289
3.9.2.2 Απορρόφηση πεπτιδίων και πρωτεϊνών 290
3.9.3 Απορρόφηση αζωτούχων μη πρωτεϊνικής φύσεως
ουσιών 291
3.9.4 Απορρόφηση υδατανθράκων 293
3.9.5 Απορρόφηση λιπών 293
3.9.6 Απορρόφηση βιταμινών 295
3.9.7 Απορρόφηση ανόργανων στοιχείων και νερού 296

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΧΘΥΩΝ
4.1 Γενικά-Ορισμοί 299
4.2 Πρώτο στάδιο μεταβολισμού στους ιχθύς 307
4.3 Δεύτερο στάδιο μεταβολισμού (διάμεσοςμεταβολισμός)
στους ιχθύς 307
4.3.1 Γενικά 307
4.3.2 Διάμεσος μεταβολισμός πρωτεϊνών στους ιχθύς 310
4.3.2.1 Γενικά 310
4.3.2.2 Καταβολισμός πρωτεϊνών (πρωτεϊνόλυση)
στους ιχθύς 312
4.3.2.3 Αναβολισμός (βιοσύνθεση) πρωτεϊνών και
αμινοξέων στους ιχθύς 334
4.3.2.4 Ανανέωση-ανακύκλωση πρωτεϊνών στους ιχθύς 339
4.3.3 Διάμεσος μεταβολισμός λιπών στους ιχθύς-Γενικά 343
4.3.3.1 Λιπόλυση 351
4.3.3.2 Αναβολισμός (βιοσύνθεση) λιπών (λιπογένεση)
και συναφών ενώσεων (σύνθετων λιπών) 360
4.3.3.3 Ορμονικός έλεγχος του διάμεσου μεταβολισμού
των λιπών στους ιχθύς 370
4.3.4 Διάμεσος μεταβολισμός υδατανθράκων στους ιχθύς 376
4.3.4.1 Γενικά 376
4.3.4.2 Καταβολισμός υδατανθράκων στους ιχθύς 378
4.3.4.3 Αναβολισμός υδατανθράκων στους ιχθύς 386
4.3.4.4 Ορμονικός έλεγχος του διάμεσου μεταβολισμού
των υδατανθράκων στους ιχθύς 391
4.3.5 Μεταβολισμός-ρόλος των βιταμινών στον διάμεσο
μεταβολισμό των ιχθύων 396
4.3.5.1 Γενικά 396
4.3.5.2 Βιταμίνες συνενζυμικής δράσεως 397
4.3.5.3 Βιταμίνες μη συνενζυμικής δράσεως 399
4.3.6 Ανόργανα στοιχεία (minerals) και διάμεσος μεταβολισμός
στους ιχθύς 403
4.3.6.1 Γενικά 403
4.3.6.2 Συμμετοχή των ανόργανων στοιχείων
σε μεταβολικές διεργασίες 406
4.3.7 Διάμεσος μεταβολισμός και νερό στους ιχθύς 412
4.4 Τρίτο στάδιο μεταβολισμού (αναπνοή-αναπνευστική άλυσος)
στους ιχθύς 416
4.4.1 Γενικά 416
4.4.2 Βασικές αρχές βιοενεργητικής (bioenergetics)
στους ιχθύς 420
4.4.3 Φορείς ενέργειας στα βιολογικά συστήματα 426
4.4.3.1 Γενικά 426
4.4.3.2 Ενώσεις και συστήματα υψηλής ενέργειας 429
4.5 Παράγοντες επηρεάζοντες τον μεταβολισμό των ιχθύων 432
4.5.1 Γενικά 432
4.5.2 Παράγοντες επηρεάζοντες το πρώτο στάδιο
του μεταβολισμού 433
4.5.3 Παράγοντες επηρεάζοντες το δεύτερο στάδιο
του μεταβολισμού 433
4.5.4 Παράγοντες επηρεάζοντες το τρίτο στάδιο
του μεταβολισμού 433
4.6 Ενεργειακός μεταβολισμός ιχθύων (ενεργειακή κατανομή) 434
4.6.1 Παράγοντες επηρεάζοντες τον ενεργειακό μεταβολισμό 443
4.6.1.1 Γενικά 443
4.6.1.2 Παράγοντες επηρεάζοντες το ενεργειακό
κόστος των διεργασιών του πρώτου σταδίου
του μεταβολισμού των ιχθύων 444
4.6.1.3 Παράγοντες επηρεάζοντες το ενεργειακό
κόστος των διεργασιών του δεύτερου και του
τρίτου σταδίου του μεταβολισμού στους ιχθύς 448
4.6.2 Συνοπτική παρουσίαση ενεργειακού μεταβολισμού
των ιχθύων 475
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΤΡΕΦΟΜΕΝΩΝ ΙΧΘΥΩΝ
5.1 Γενικά 481
5.2 Συστατικά του σώματος των ιχθύων 482
5.2.1 Αζωτούχες ενώσεις 482
5.2.1.1 Πρωτεΐνες 482
5.2.1.2 Μη πρωτεϊνικής φύσεως αζωτούχες ενώσεις 485
5.2.2 Λίπη 486
5.2.3 Υδατάνθρακες 487
5.2.4 Βιταμίνες 487
5.2.5 Ανόργανα στοιχεία 487
5.2.6 Υγρασία (νερό) 490
5.3 Σημασία της διατροφής στη διαμόρφωση της ποιότητας
των εκτρεφόμενων ιχθύων 490
5.3.1 Γενικά 486
5.3.2 Διατροφή και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
εκτρεφόμενων ιχθύων 494
5.3.3 Διατροφή και θρεπτική αξία εκτρεφόμενων ιχθύων 495
5.3.4 Διατροφή-ποιότητα εκτρεφόμενων ιχθύων και
διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών 500
5.3.5 Διατροφή-οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και
θρεπτική αξία των αυγών των ιχθύων 502
5.4 Σχέσεις-αλληλεπιδράσεις της διατροφής και άλλων
παραγόντων κατά τη διαμόρφωση της ποιότητας των
εκτρεφόμενων ιχθύων 505
5.4.1 Κληρονομικότητα 505
5.4.2 Βιολογικό στάδιο 506
5.4.3 Συνθήκες διαβιώσεως 507
5.4.3.1 Σύστημα παραγωγής 507
5.4.3.2 Θερμοκρασία νερού 507
5.4.3.3 Επίπεδο διαθέσιμου Ο2 508
5.4.3.4 Χρόνιο stress 509
5.5 Συμπεράσματα 510
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΚΤΡΕΦΟΜΕΝΩΝ ΙΧΘΥΩΝ
6.1 Ανάπτυξη ιχθύων 513
6.1.1 Γενικά 513
6.1.2 Παράγοντες επηρεάζοντες τον ρυθμό αναπτύξεως
των ιχθύων 519
6.1.2.1 Γενικά 519
6.1.2.2 Εξωγενούς προελεύσεως παράγοντες 521
6.1.2.3 Ενδογενούς προελεύσεως παράγοντες 531
6.2 Ανάγκες ιχθύων 537
6.2.1 Γενικά 537
6.2.2 Ανάγκες σε πρωτεΐνες και αμινοξέα 541
6.2.3 Ανάγκες σε λίπη 557
6.2.4 Ανάγκες σε υδατάνθρακες 565
6.2.5 Ανάγκες σε ανόργανα στοιχεία 566
6.2.6 Ανάγκες σε βιταμίνες 567
6.2.7 Ανάγκες σε ενέργεια 567
6.3 Ανάπτυξη-αύξηση σωματικού βάρους-ζώντος βάρους (ΖΒ),
διαμόρφωση-κάλυψη αναγκών και έκφραση γονιδίων
στους ιχθύς 568

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΙΧΘΥΩΝ
7.1 Γενικά 573
7.2 Παθολογικές καταστάσεις οφειλόμενες σε μη ισόρροπα ή
ελλειμματικά σιτηρέσια 576
7.2.1 Ελλειμματικά ή μη ισόρροπα σε πρωτεΐνες σιτηρέσια 576
7.2.2 Ελλειμματικά ή μη ισόρροπα σε λίπη σιτηρέσια 577
7.2.3 Σιτηρέσια με περίσσεια υδατανθράκων 578
7.2.4 Σιτηρέσια ελλειμματικά ή μη ισόρροπα σε βιταμίνες 579
7.2.4.1 Γενικά 579
7.2.5 Σιτηρέσια ελλειμματικά ή μη ισόρροπα σε ανόργανα
στοιχεία 584
7.2.5.1 Γενικά 584
7.2.5.2 Ψευδάργυρος 585
7.2.5.3 Μαγγάνιο 585
7.2.5.4 Χαλκός 586
7.2.5.5 Ιώδιο 586
7.2.5.6 Σίδηρος 587
7.2.5.7 Σελήνιο 587
7.2.5.8 Κοβάλτιο 588
7.2.5.9 Μαγνήσιο 588
7.2.5.10 Φωσφόρος 588
7.2.5.11 Ασβέστιο 589
7.2.5.12 Κάλιο, Νάτριο, Χλώριο, Φθόριο, Θείο 590
7.3 Προβλήματα υγείας οφειλόμενα σε αντιδιαιτητικές ή βλαπτικές
ουσίες (παράγοντες) 591
7.3.1 Γενικά 591
7.3.2 Αντιδιαιτητικές ουσίες ζωοτροφών 592
7.3.2.1 Παρεμποδιστές (αναστολείς) πρωτεασών 592
7.3.2.2 Ενώσεις αντιβιταμινικής δράσεως 592
7.3.2.3 Γλυκοζίτες 592
7.3.2.4 Φαινολικές ενώσεις 593
7.3.2.5 Αιμοσυγκολλητίνες 593
7.3.2.6 Γκοσσυπόλη 593
7.3.2.7 Αλκαλοειδή 593
7.3.2.8 Διάφοροι αντι-ενζυμικοί παράγοντες 594
7.3.2.9 Φυτικό οξύ (phytic acid, phytates) 594
7.3.2.10 Κυκλοπροπενοϊκά λιπαρά οξέα
(cyclopropenoic fatty acids) 594
7.3.2.11 Θειαμινάση 595
7.3.3 Προϊόντα επιμολύνσεως ζωοτροφών-ιχθυοτροφών
ή φυσικών διεργασιών 595
7.3.3.1 Αφλατοξίνες 595
7.3.3.2 Προϊόντα οξειδώσεως λιπών 596
7.3.3.3 Ισταμίνη 596
7.3.3.4 Τοξίνες φυτοπλαγκτονικής προελεύσεως 597
7.3.4 Βαρέα μέταλλα 597
7.3.4.1 Γενικά 597
7.3.4.2 Υδράργυρος 598
7.3.4.3 Κάδμιο 598
7.3.5 Ουσίες ανθρώπινης ή τυχαίας προελεύσεως 598
7.3.5.1 Φυτοφάρμακα (εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα κ.λπ.) 598
7.3.5.2 Αντιβιοτικά και παρασιτοκτόνα γαστρεντερικού
σωλήνα 599
7.3.5.3 Συγκολλητικές ουσίες 599
7.3.5.4 Πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs)
και διοξίνες 600
7.3.5.5 Ορμονούχα σκευάσματα 600
7.3.5.6 Ελκυστικές ουσίες 601
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ-ΤΡΟΦΩΝ ΙΧΘΥΩΝ
8.1 Γενικά - Ορισμοί 603
8.2 Κατηγορίες ιχθυοτροφών 607
8.3 Παραγωγή ζωντανών ιχθυοτροφών 610
8.3.1 Φυτικοί οργανισμοί 612
8.3.1.1 Ανώτεροι φυτικοί υδρόβιοι και υδροχαρείς
οργανισμοί 612
8.3.1.2 Φυτοπλαγκτονικοί οργανισμοί 614
8.3.2 Ζωικοί οργανισμοί 617
8.3.2.1 Γενικά 617
8.3.2.2 Ζωοπλαγκτονικοί οργανισμοί 617
8.4 Κατάρτιση και παρασκευή σιτηρεσίων ξηρών, ημίξηρων
και υγρών ιχθυοτροφών 644
8.4.1 Κατάρτιση σιτηρεσίων ξηρών ιχθυοτροφών 644
8.4.1.1 Γενικά 644
8.4.1.2 Κατηγορίες και χαρακτηριστικά ζωοτροφών 645
8.4.1.3 Μέθοδοι καταρτίσεως σιτηρεσίων ξηρών
ιχθυοτροφών 665
8.4.1.4 Παρασκευή ξηρών ιχθυοτροφών 668
8.4.2 Κατάρτιση και παρασκευή σιτηρεσίων ημίξηρων
ιχθυοτροφών 673
8.4.3 Κατάρτιση και παρασκευή σιτηρεσίων υγρών
ιχθυοτροφών 673
8.5 Κατάρτιση και παρασκευή σιτηρεσίων νωπών ή συντηρημένων
ιχθυοτροφών 674
8.6 Χορήγηση ξηρών ιχθυοτροφών 674
8.6.1 Γενικά 674
8.6.2 Προσδιορισμός επιπέδου διατροφής και συνολικής
ημερήσιας χορηγήσεως ποσότητας τροφής 675
8.6.3 Αριθμός ημερήσιων γευμάτων 679
8.6.4 Τρόποι χορηγήσεως της τροφής 683
8.6.4.1 Γενικά 683
8.6.4.2 Χορήγηση της τροφής με τα χέρια 684
8.6.4.3 Χορήγηση της τροφής με μηχανικούς
διανομείς 686
8.7 Χορήγηση ημίξηρων ιχθυοτροφών 690
8.8 Χορήγηση υγρών ιχθυοτροφών (αιωρήματα) 692
8.9 Χορήγηση νωπών ή συντηρημένωνιχθυοτροφών 692
8.10 Συντήρηση ιχθυοτροφών 692
8.10.1 Γενικά 692
8.10.2 Αποθήκευση-συντήρηση ξηρών ιχθυοτροφών 693
8.10.2.1 Οξειδωτικές-χημικές διεργασίες 693
8.10.2.2 Προσβολές από μύκητες, βακτήρια, έντομα
και τρωκτικά 693
8.10.2.3 Σημασία της θερμοκρασίας και της σχετικής
υγρασίας των χώρων συντηρήσεως 694
8.10.3 Συντήρηση λοιπών ειδών ιχθυοτροφών 695
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΧΘΥΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
9.1 Γενικά 697
9.2 Σημασία του συντελεστή εκμεταλλεύσεως της τροφής 701
9.3 Σημασία εφαρμογής ημιεκτατικών-ημιεντατικών συστημάτων
παραγωγής 703
9.3.1 Διατροφή και “βιολογική” εκτροφή ιχθύων 705
9.3.2 Διατροφή ιχθύων και συνδυασμένη-ταυτόχρονη
παραγωγή αγροτικών προϊόντων ή ιχθύων, φυκών,
δίθυρων μαλακίων, ή ιχθύων και υδροπονικών φυτών 706
9.3.2.1 Διατροφή ιχθύων και συνδυασμένη παραγωγή
ιχθύων και αγροτικών προϊόντων 706
9.3.2.2 Διατροφή ιχθύων και ταυτόχρονη παραγωγή
φυκών και δίθυρων μαλακίων 707
9.3.2.3 Διατροφή ιχθύων και ταυτόχρονη παραγωγή
ιχθύων και υδροπονικών φυτών 708
9.4 Συμπεράσματα 708
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ-ΤΡΟΦΩΝ
ΕΚΤΡΕΦΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΙΧΘΥΩΝ
10.1 Γενικά 713
10.2 Ιριδίζουσα πέστροφα-Oncorhynchus mykiss 715
10.2.1 Γενικές πληροφορίες 715
10.2.2 Προτεινόμενες προδιαγραφές σιτηρεσίων-τροφών 728
10.2.2.1 Εναρκτήρια σιτηρέσια 728
10.2.2.2 Σιτηρέσια κύριας εκτροφής 731
10.2.2.3 Σιτηρέσια γεννητόρων 733
10.3 Κοινός κυπρίνος-Cyprinus carpio 736
10.3.1 Γενικές πληροφορίες 736
10.3.2 Προτεινόμενες προδιαγραφές σιτηρεσίων-τροφών 755
10.3.2.1 Γενικά 755
10.3.2.2 Εναρκτήρια σιτηρέσια 756
10.3.2.3 Σιτηρέσια κύριας εκτροφής 760
10.3.2.4 Σιτηρέσια γεννητόρων 766
10.4 Ευρωπαϊκό χέλι-Anguilla anguilla 768
10.4.1 Γενικές πληροφορίες 768
10.4.2 Προτεινόμενες προδιαγραφές σιτηρεσίων-τροφών 780
10.4.2.1 Προεναρκτήρια σιτηρέσια 780
10.4.2.2 Εναρκτήρια σιτηρέσια 785
10.4.2.3 Σιτηρέσια κύριας εκτροφής 785
10.5 Οξύρρυγχοι-Acipenser spp 787
10.5.1 Γενικές πληροφορίες 787
10.5.2 Προτεινόμενες προδιαγραφές σιτηρεσίων-τροφών 800
10.5.2.1 Εναρκτήρια σιτηρέσια 800
10.5.2.2 Σιτηρέσια κύριας εκτροφής 803
10.5.2.3 Σιτηρέσια γεννητόρων 803
10.6 Τιλάπιες-Oreochromis spp, Tilapia spp 804
10.6.1 Γενικές πληροφορίες 804
10.6.2 Προτεινόμενες προδιαγραφές σιτηρεσίων-τροφών 820
10.6.2.1 Εναρκτήρια σιτηρέσια 820
10.6.2.2 Σιτηρέσια κύριας εκτροφής 822
10.6.2.3 Σιτηρέσια γεννητόρων 823
10.7 Λαβράκι-Dicentrarchus labrax 824
10.7.1 Γενικές πληροφορίες 824
10.7.2 Προτεινόμενες προδιαγραφές σιτηρεσίων-τροφών 837
10.7.2.1 Εναρκτήρια σιτηρέσια 837
10.7.2.2 Σιτηρέσια κύριας εκτροφής 840
10.7.2.3 Σιτηρέσια γεννητόρων 844
10.8 Τσιπούρα-Sparus aurata 846
10.8.1 Γενικές πληροφορίες 846
10.8.2 Προτεινόμενες προδιαγραφές σιτηρεσίων-τροφών 859
10.8.2.1 Εναρκτήρια σιτηρέσια 860
10.8.2.2 Σιτηρέσια κύριας εκτροφής 864
10.8.2.3 Σιτηρέσια γεννητόρων 869

Βιβλιογραφία 871
Ευρετήριο
Ελληνικών Όρων 953
Ξενόγλωσσων Όρων 971

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...