Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Ο κατάλογός μας (PDF) | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Όλα τα μυστικά για το ελαιόλαδο


Όλα τα μυστικά για το ελαιόλαδο

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 003020

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 13,20
Η Τιμή μας: 11,88
Κερδίζετε : 1,32 (10%)
9607667123
Απόστολος Κυριτσάκης, Ελευθερία Καραμεσίνη - Κυριτσάκη

Περιγραφή
Reviews

Όλα τα μυστικά για το ελαιόλαδο

Συγγραφέας: Απόστολος Κυριτσάκης, Ελευθερία Καραμεσίνη - Κυριτσάκη
ISBN: 9607667123
Σελίδες: 96
Σχήμα: 16 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2000


Ενα αξιόλογο βιβλίο που αποκαλύπτει τα σημαντικότερα μυστικά του ελαιολάδου και απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό. Προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τον ελαιόκαρπο και το ελαιόλαδο και δίνει πρακτικές οδηγίες στον αναγνώστη για την επιλογή ελαιολάδου καλής ποιότητας.
Συμβουλεύει τον αναγνώστη τι πρέπει να προσέχει για να διαπιστώσει τυχόν νοθεία του ελαιολάδου, τυχόν αλλοίωση κατά τον χρόνο αποθήκευσης και συσκευασίας κ.λπ. και δίνει τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας του ελαιολάδου. Παραθέτει τις υγιεινές-διατροφικές και βιολογικές ιδιότητες του ελαιολάδου και το σημαντικό ρόλο του στην υγεία του ανθρώπου.
Περιέχει αρκετές παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής με βάση το ελαιόλαδο, τις οποίες έγραψε η καθηγήτρια κ. Ελευθερία Καραμεσίνη-Κυριτσάκη.

 

Περιεχόμενα:

Εισαγωγή 9
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Ιστορία του δένδρου της ελιάς 13

Το ελαιόδενδρο και το ελαιόλαδο στην αρχαία Ελλάδα και αλλού 16

Το δένδρο της ελιάς και ο καρπός από βοτανική σκοπιά 18

Συγκομιδή και επεξεργασία του ελαιοκάρπου – Παραγωγή ελαιολάδου 21

- Συγκομιδή 21

- Μεταφορά ελαιοκάρπου και αποθήκευση 23

- Επεξεργασία 25

Βασικά συστατικά του ελαιολάδου και σημασία αυτών 33

Αποθήκευση και συσκευασία του ελαιολάδου 35

Πιθανές αλλοιώσεις κατά τον χρόνο αποθήκευσης και συσκευασίας 37

- Μέσα αποθήκευσης 39

- Συσκευασία - τυποποίηση 41

- Αλλοιώσεις 43

- Θόλωμα του ελαιολάδου 45

Βασικοί συντελεστές της ποιότητας του ελαιολάδου 45

Αξιολόγηση της ποιότητας του ελαιολάδου – Βασικά κριτήρια 46

- Οξύτητα 46

- Οξείδωση 46

- Χρώμα 46

- Άρωμα – γεύση 46

Βασικές κατηγορίες του ελαιολάδου όπως τελευταία καθορίστηκαν από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την Ευρωπαϊκή Ένωση 49

Βιολογικό ελαιόλαδο 51
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Πρακτικές οδηγίες για την επιλογή ελαιολάδου καλής ποιότητας 55

Νοθεία του ελαιολάδου 57

Χρησιμοποίηση του ελαιολάδου στη διατροφή 58

Συμπεριφορά του ελαιολάδου στο τηγάνισμα – Σύγκριση της αντοχής του με άλλα λάδια 61

Ο ρόλος των λιπών και των λαδιών στον οργανισμό του ανθρώπου – Κορεσμένα, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λάδια 64

Υγιενές – διατροφικές και βιολογικές ιδιότητες του ελαιολάδου 66

- Ελαιόλαδο και υγεία – Γενικές πληροφορίες 66

- Επίδραση του ελαιολάδου στην καλή χοληστερίνη 68

- Κατανάλωση ελαιολάδου και καρδιακές παθήσεις 68

- Ελαιόλαδο και γήρανση 70

Συμπέρασμα 72

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Επιλεγμένες συνταγές μαγειρικής με βάση το ελαιόλαδο 75

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...