Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Τι πρέπει να κάνω στα μελίσσια μου


Τι πρέπει να κάνω στα μελίσσια μου

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 015021

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 15,00
Η Τιμή μας: 13,50
Κερδίζετε : 1,50 (10%)
9789609931601
Θανάσης Μπίκος

Περιγραφή
Reviews

Τι πρέπει να κάνω στα μελίσσια μου
Η πραγματική μελισσοκομία

Συγγραφέας: Θανάσης Μπίκος
ISBN: 9789609931601
Σελίδες: 124
Σχήμα: 17 Χ 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2010


ΤΟ «ΕΞΑΓΩΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ»

1 ΑΥΤΕΣ
2 ΕΓΩ
3 ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΡΙΒΗΣ
4 ΠΡΙΝ
5 ΜΕΤΑ
6 ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Κάτω από αυτόν τον τίτλο και μέσα σ’ αυτόν θα αναλυθεί όλο το πλέγμα της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
Μια πραγματική μελισσοκομία, η οποία εδράζεται σε έξι σημεία, τα οποία στο σύνολό τους αποτελούν το πλαίσιο εξάσκησής της. Αυτό είναι όλο!
Τα έξι αυτά σημεία ξεκαθαρίζουν απόλυτα τους ρόλους, καταδεικνύοντας αφ’ ενός ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ οι μέλισσες και τι (πρέπει να) ΘΕΛΩ εγώ, ενώ συνάμα απαντούν σαφώς & κατά περίπτωση στο μεγάλο ερώτημα, όπως αυτό τέθηκε:
¨ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ…:¨

Με την ιδιαίτερη γραφή και τα χαρακτηριστικά του μαυρόασπρα σκίτσα, προσπαθεί να φωτίσει μια διαφορετική οπτική της ελληνικής μελισσοκομίας. Μια διαφορετική οπτική που δεν αφορά στην ιστορική της διαδρομή, αλλά στην ορθότερη μελισσοτεχνική για τα ελληνικά δεδομένα. Μια διαφορετική οπτική της μελισσοκομικής τέχνης μέσα από τα πολλά χρόνια επαφής του με τον κλάδο (σαν ερασιτέχνης μελισσοκόμος, εισηγητής του υπουργείου και δάσκαλος). Μέσα από έξι βήματα και κάτω από ένα μόνο ερώτημα, προσπαθεί να συνενώσει τη διάσπαρτη γνώση, μελισσοκόμων, κειμένων, ερευνητών και ιδίας γνώσης, για να έρθει σχεδόν αθόρυβα σαν μια εύκολη γέννα η απάντηση.
Μια απάντηση που βέβαια δεν μπορεί να αναπαραχθεί από όλους τους αναγνώστες με τον ίδιο τρόπο. Αυτό αποτελεί κατά τη γνώμη μας και το ιδιαίτερο σημείο του βιβλίου αυτού. Δεν προβάλει μια τεχνική, μια συγκεκριμένη μεθοδολογία με αυστηρότητα, αλλά περιγράφει με καθαρότητα εικόνες - τεχνικές που σχεδόν όλοι οι μελισσοκόμοι έχουν ακουμπήσει με τον ένα ή άλλο τρόπο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τις δένει και μεταξύ τους προβάλλοντας μια μεθοδολογία που είναι εφαρμόσιμη από όλους μας, μα συνάμα διαφορετική για τον καθένα. Για να είμαστε και εμείς σαφείς και ξεκάθαροι, οι εικόνες - λέξεις (όχι οι ζωγραφιές) του Μπίκου, χρειάζονται μια επιπλέον προσπάθεια ανάγνωσης, λόγω της ιδιαίτερης γραφής του, αλλά αυτό εμπεριέχεται στη μαγική του συνταγή. Η μαγική συνταγή που κάνει τον αναγνώστη να κοντοστέκεται και να συνδιαλέγεται με το κείμενο.

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...