Στοιχεία αμπελουργίας και οινολογία
Στοιχεία αμπελουργίας και οινολογία
Συγγραφέας: Γιάννης Β. Ζαρμπούτης, Μαρία Α. Τσιβεριώτου
ISBN: 9789604113606
Σελίδες: 136
Σχήμα: 17 X 24
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2003
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με αφορμή την ανάγκη να παρουσιάσουμε ένα κείμενο που θα αναφέρεται και θα εξετάζει τις διάφορες μεθόδους οινοποιίας, αλλά ταυτόχρονα θα συνδυάζει την πλήρη ενημέρωση του αναγνώστη γύρω από το φυτό "αμπέλι" και το φαινόμενο "παραγωγής οίνου".
Το βιβλίο χωρίζεται σε επιμέρους κεφάλαια. Ξεκινώντας από την μελέτη της πηγής προέλευσης του οίνου, δηλαδή το αμπέλι, και περνώντας στους τρόπους επεξεργασίας του προϊόντος του - σταφυλές - φτάνουμε στο τελικό προϊόν - τον οίνο - και μελετάμε τα διάφορα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, που το φέρουν σε προϊόν ανωτέρας ποιότητας.
Ελπίζουμε τα κείμενα αυτά να βοηθήσουν τον αναγνώστη να κατανοήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το βιολογικό φαινόμενο της παραγωγής οίνου.