Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Εγχειρίδιο στην τεχνική των διασταυρώσεων στα καλλιεργούμενα φυτά


Εγχειρίδιο στην τεχνική των διασταυρώσεων στα καλλιεργούμενα φυτά

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 024028

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 25,00
Η Τιμή μας: 22,50
Κερδίζετε : 2,50 (10%)
9789603570936
Ε. Γουλή - Βαβδινούδη, Μ. Κούτσικα - Σωτηρίου

Περιγραφή
Reviews

Εγχειρίδιο στην τεχνική των διασταυρώσεων στα καλλιεργούμενα φυτά

Συγγραφέας: Ε. Γουλή - Βαβδινούδη, Μ. Κούτσικα - Σωτηρίου
ISBN: 9789603570936
Σελίδες: 192
Σχήμα: 17 Χ 25
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2010



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η τεχνική των διασταυρώσεων στα καλλιεργούμενα φυτικά είδη αποτελεί το πρώτο βήμα για τη βελτιωτική διαδικασία που ξεκινά με τη δημιουργία νέας γενετικής παραλλακτικότητας. Μιας παραλλακτικότητας που μπορεί να περιέχει την αύξηση της παραγωγής, την βελτίωση της ποιότητας και των μορφοφυσιολογικών χαρακτηριστικών, την προσαρμογή στην εκμηχάνιση της συγκομιδής ή ίσως ακόμα σκοπεύει σε νέα σχήματα καρπών, νέα χρώματα ανθέων, νέα αρχιτεκτονική δομή φυτού ή γενικά στην εισαγωγή χαρακτηριστικών που συμβαδίζουν με το σήμερα.

 

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ 13
1. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ 15
Α. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΟΥΣ 15
Β. ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗΣ – ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ 16
Αρσενοστειρότητα 18
Ασυμβίβαστο 19
Γ. ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗ 22
2. ΦΥΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ 25
2.1. ΑΥΤΟΓΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΦΥΤΑ 25
ΣΙΤΑΡΙ (triticum aestivum) 25
Μορφολογία του άνθους 25
Άνθηση – Γονιμοποίηση 27
Τεχνική των διασταυρώσεων 27
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 27
ΚΡΙΘΑΡΙ (hordeum vulgare) 32
Μορφολογία του άνθους 32
Άνθηση – Γονιμοποίηση 33
Τεχνική των διασταυρώσεων 33
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 36
ΒΡΩΜΗ (avena sativa) 36
Μορφολογία του άνθους 36
Άνθηση – Γονιμοποίηση 36
Τεχνική των διασταυρώσεων 37
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 39
ΡΥΖΙ (oryza sativa) 40
Μορφολογία του άνθους 40
Άνθηση – Γονιμοποίηση 40
Τεχνική των διασταυρώσεων 42
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 46
ΣΟΡΓΟ (sorghum bicolor L.) 46
Μορφολογία του άνθους 46
Άνθηση – Γονιμοποίηση 47
Τεχνική των διασταυρώσεων 48
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 50
ΚΑΠΝΟΣ (nicotiana tabacum) 51
Μορφολογία του άνθους 51
Άνθηση – Γονιμοποίηση 52
Τεχνική των διασταυρώσεων 52
Τεχνική της αυτογονιμοποίησης 54
Τεχνική παραγωγής υβριδισμένου σπόρου σε μεγάλη κλίμακα 54
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 54
ΒΑΜΒΑΚΙ (cossypium hirsutum) 55
Μορφολογία του άνθους 55
Άνθηση – Γονιμοποίηση 55
Τεχνική των διασταυρώσεων 57
Τεχνική της αυτογονιμοποίησης 59
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 60
ΛΙΝΑΡΙ (linum usitatissimum L.) 60
Μορφολογία του άνθους 60
Άνθηση – Γονιμοποίηση 60
Τεχνική των διασταυρώσεων 62
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 63
ΣΟΓΙΑ (Glycine max(L.) Merrill) 63
Μορφολογία του άνθους 63
Άνθηση – Γονιμοποίηση 64
Τεχνική των διασταυρώσεων 65
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 67
AΡΑΧΙΔΑ (arachis hypogaea L.) 68
Μορφολογία του άνθους 68
Άνθηση – Γονιμοποίηση 68
Τεχνική των διασταυρώσεων 70
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 72
2.2. ΣΤΑΥΡΟΓΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΑ ΦΥΤΑ 73
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ (Zea mays) 73
Μορφολογία του άνθους 73
Άνθηση – Γονιμοποίηση 74
Τεχνική των διασταυρώσεων 75
Τεχνική παραγωγής υβριδισμένου σπόρου σε μεγάλη κλίμακα 76
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 77
ΖΑΚΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ (beta vulgaris var. altissima) 78
Μορφολογία του άνθους 78
Άνθηση – Γονιμοποίηση 78
Τεχνική των διασταυρώσεων 80
Τεχνική της αυτογονιμοποίησης 80
Τεχνική παραγωγής υβριδισμένου σπόρου σε μεγάλη κλίμακα 80
ΧΟΡΤΟΔΟΤΙΚΑ 81
ΧΟΡΤΟΔΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΣΤΩΔΗ 82
Όργανα αναπαραγωγής και άνθηση 82
Τεχνική των διασταυρώσεων 82
ΧΟΡΤΟΔΟΤΙΚΑ ΨΥΧΑΝΘΗ 83
Όργανα αναπαραγωγής και άνθηση 83
Τεχνική των διασταυρώσεων 84
Τεχνική της αυτογονιμοποίησης 86
ΗΛΙΑΝΘΟΣ (helianthus annuus) 87
Μορφολογία του άνθους 87
Άνθηση – Γονιμοποίηση 88
Τεχνική των διασταυρώσεων 89
Τεχνική της αυτογονιμοποίησης 91
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 91
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ (siderites spp. L) 92
Μορφολογία του άνθους 92
Άνθηση – Γονιμοποίηση 93
Τεχνική των διασταυρώσεων 93
Επικονίαση 94
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 95
3.ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΑ 97
ΠΑΤΑΤΑ (solanum tuberosum) 97
Μορφολογία του άνθους 97
Άνθηση – Γονιμοποίηση 98
Τεχνική των διασταυρώσεων 100
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 100
TOMATA (lycopersicon lycopersicum) 101
Μορφολογία του άνθους 101
Άνθηση – Γονιμοποίηση 101
Τεχνική των διασταυρώσεων 103
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 105
ΠΙΠΕΡΙΑ (Capsicum annuum) 106
Μορφολογία του άνθους 106
Άνθηση – Γονιμοποίηση 106
Τεχνική των διασταυρώσεων 107
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 107
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ (solanum melongena) 108
Μορφολογία του άνθους 108
Άνθηση – Γονιμοποίηση 108
ΦΑΣΟΛΙ (Phaseolus vulgaris) 109
Μορφολογία του άνθους 109
Άνθηση – Γονιμοποίηση 109
Τεχνική των διασταυρώσεων 110
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 111
ΚΟΛΟΚΥΝΘΩΔΗ (cucurbitaceae) 112
Μορφολογία του άνθους 112
Άνθηση – Γονιμοποίηση 114
Τεχνική των διασταυρώσεων 115
ΣΠΑΡΑΓΓΙ (asparagus officinalis) 116
Μορφολογία του άνθους 116
Άνθηση – Γονιμοποίηση 116
Τεχνική των διασταυρώσεων 118
Παραγωγή σπόρου 119
ΛΑΧΑΝΟ (Brassica oleracea subsp. Capitata L.) 120
Μορφολογία του άνθους 120
Άνθηση – Γονιμοποίηση 121
Τεχνική των διασταυρώσεων 121
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 122
ΜΠΙΖΕΛΙ (Pisum sativum) 124
Μορφολογία του άνθους 124
Άνθηση – Γονιμοποίηση 125
Τεχνική των διασταυρώσεων 126
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 128
ΜΑΡΟΥΛΙ (Lactuca sativa L.) 129
Μορφολογία του άνθους 129
Άνθηση – Γονιμοποίηση 130
Τεχνική των διασταυρώσεων 130
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 132
ΚΑΡΟΤΟ (daucus carota L.) 132
Μορφολογία του άνθους 132
Άνθηση – Γονιμοποίηση 133
Τεχνική των διασταυρώσεων 134
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 135
KΡΕΜΜΥΔΙ (allium cepa L.) 135
Μορφολογία του άνθους 135
Άνθηση – Γονιμοποίηση 136
Τεχνική των διασταυρώσεων 136
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 138
ΦΡΑΟΥΛΑ (fragaria spp.) 138
Μορφολογία του άνθους 138
Άνθηση – Γονιμοποίηση 139
Παράγοντες που επηρεάζουν την ανθοφορία 141
Παράγοντες που επηρεάζουν την γονιμοποίηση 142
Τεχνική των διασταυρώσεων 142
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 143
ΑΜΠΕΛΙ (vitis vinifera) 144
Μορφολογία του άνθους 144
Άνθηση – Γονιμοποίηση 146
Τεχνική των διασταυρώσεων 147
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 148
4. ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ 149
Αγενώς πολλαπλασιαζόμενα ανθοκομικά είδη 149
Οικογένεια Ranunculaceae 150
Μορφολογία του άνθους 150
Τεχνική των διασταυρώσεων 150
Σύνθετα ή οικογένεια των σύνθετων (compositae ή Αsteraceae) 152
Μορφολογία του άνθους – Άνθηση 152
Τεχνική των διασταυρώσεων 154
Οικογένεια Cactaceae 154
Μορφολογία του άνθους – Άνθηση 154
Άνθηση – Γονιμοποίηση 155
Τεχνική των διασταυρώσεων 155
Οικογένεια Magnoliaceae 156
Μορφολογία του άνθους – Άνθηση 156
Τεχνική των διασταυρώσεων 157
ΟΡΧΙΔΕΑ (Οικ. Orchidaceae) 158
Μορφολογία του άνθους 158
Τεχνική των διασταυρώσεων 160
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 161
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (rosa spp.) 161
Μορφολογία του άνθους 161
Τεχνική των διασταυρώσεων 162
Τεχνική των αυτογονιμοποίησεων 164
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 165
5. ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 167
EΛΙΑ (Olea europea) 167
Μορφολογία του άνθους167
Άνθηση – Γονιμοποίηση 169
Τεχνική των διασταυρώσεων 171
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 176
ΜΗΛΙΑ 177
Μορφολογία του άνθους177
Άνθηση – Γονιμοποίηση 178
Τεχνική των διασταυρώσεων 179
Παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία των διασταυρώσεων 182
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 185

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...