Ο Λογαριασμός μου | Στο Καλάθι
Αναζήτηση Προϊόντος: Σύνθετη Αναζήτηση
Embryo Publications Αρχική Σελίδα | Σχετικά με εμάς | Ο κατάλογός μας (PDF) | Επικοινωνία | Χάρτης Αναζήτησης | Language: English Ελληνικά

Βιοτεχνολογία και βιομηχανικές ζυμώσεις - Εργαστηριακές ασκήσεις


Βιοτεχνολογία και βιομηχανικές ζυμώσεις - Εργαστηριακές ασκήσεις

Προβολή Μεγαλύτερης Εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): 001047

Ρωτήστε μας για διαθεσιμότητα και τιμή.
9789608002135
Ηλίας Νεραντζής, Ταταρίδης Παναγιώτης, Ασπασία Νησιώτου
Περιγραφή
Reviews

Βιοτεχνολογία και βιομηχανικές ζυμώσεις - Εργαστηριακές ασκήσεις

Συγγραφέας: Ηλίας Νεραντζής, Ταταρίδης Παναγιώτης, Ασπασία Νησιώτου
ISBN: 9789608002135
Σελίδες: 184
Σχήμα: 21 Χ 29
Εξώφυλλο: Μαλακό
Έτος έκδοσης: 2010

Το βιβλίο αυτό αποτελεί το αποτέλεσμα της «ζύμωσης» των σημειώσεων για πάνω από μια δεκαετία στα εργαστήρια της Βιοτεχνολογίας και των Βιομηχανικών ζυμώσεων. Το υλικό που έχει συγκεντρωθεί καλύπτει τις ανάγκες του Εργαστηρίου της Βιοτεχνολογίας και των Βιομηχανικών Ζυμώσεων και δίνει έμφαση στην Βιοτεχνολογία του οίνου. Περιλαμβάνονται μέθοδοι και υλικά για τη μέτρηση και υπολογισμό των παραμέτρων που ελέγχουν την διεργασία των ζυμώσεων καθώς και την παραγωγή αλκοολούχων προϊόντων. Επίσης περιέχονται πληροφορίες στην βιολογία και τον μεταβολισμό των ζυμομυκήτων. Η παραγωγή μπύρας, μετά την παραγωγή ενεργειακής αλκοόλης, αποτελεί την μοναδική τεχνολογία παραγωγής αλκοολούχων προϊόντων που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την έναρξη της ζύμωσης μέχρι την παραλαβή των προϊόντων. Η παραγωγή οίνων ανήκει στις μικτές καλλιέργειες και ως εκ τούτου καθοριστική επέμβαση στο μικροβιακό επίπεδο μπορεί να γίνει μόνο στο αρχικό στάδιο της ζύμωσης το Προζυμωτικό όπως ορίζεται. Στα επόμενα στάδια της ζύμωσης η μικροβιολογική επέμβαση γίνεται μόνο διορθωτικά. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων οι σπουδαστές εξοικειώνονται με τους ζυμομύκητες της βιομηχανίας που έχουν εισαχθεί στην οινοποίηση. Τα διάφορα στελέχη δοκιμάζονται στα ελληνικά υποστρώματα γλεύκων και φρουτοχυμών. Μελετώνται οι ιδιότητες των εμπορικών ζυμών και γίνεται μια πρώτη εκτίμηση των παραγομένων προϊόντων.

Το βιβλίο περιέχει δεκάδες σχήματα, εικόνες και φωτογραφίες ενώ συμπληρώνεται και με ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης σε κάθε επιμέρους άσκηση, που βοηθούν τους φοιτητές να εμπεδώσουν. Επιπρόσθετα, καταγράφει και διαδικτυακές συνδέσεις στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΑΣΚΗΣΗ 1: Μικροοργανισμοί και Βιοτεχνολογία
ΑΣΚΗΣΗ 2: Παραγωγή εμβολίου για οινοποίηση
ΑΣΚΗΣΗ 3: Κινητική μικροβιακών καλλιεργειών
ΑΣΚΗΣΗ 4: Βιοαντιδραστήρες στην οινοποίηση-Συνεχής παραγωγή οίνου σε μηχανικά αναδευόμενο αντιδραστήρα
ΑΣΚΗΣΗ 5: Επίδραση των καλλιεργητικών παραμέτρων στην παραγωγικότητα της ζύμωσης, μΧ και απόδοση του συστήματος, Υp/s
ΑΣΚΗΣΗ 5.1: Επίδραση του είδους του υποστρώματος στην παραγωγικότητα της ζύμωσης και απόδοση του συστήματος
ΑΣΚΗΣΗ 5.2: Επίδραση της αρχικής συγκέντρωσης του υποστρώματος (σακχάρεως) στην παραγωγικότητα και απόδοση της ζύμωσης
ΑΣΚΗΣΗ 5.3: Επίδραση του είδους του μικροοργανισμού στην παραγωγικότητα της ζύμωσης και απόδοση του ζυμωτικού συστήματος
ΑΣΚΗΣΗ 5.4 : Επίδραση της ολικής αρχικής οξύτητας στην παραγωγικότητα της ζύμωσης, μΧ και απόδοση του ζυμωτικού συστήματος, Υp/s.
ΑΣΚΗΣΗ 5.5: Επίδραση της θερμοκρασίας στην παραγωγικότητα και απόδοση του ζυμωτικού συστήματος
ΑΣΚΗΣΗ 5.6 : Επίδραση του διοξειδίου του θείου στη ζυμωτική ικανότητα, παραγωγικότητα και απόδοση του ζυμωτικού συστήματος
ΑΣΚΗΣΗ 5.7: Επίδραση του αερισμού και της συγκέντρωσης των στερεών του θρεπτικού υλικού στην ζυμωτική ικανότητα των ζυμομυκήτων
ΑΣΚΗΣΗ 6: Παραγωγή πρωτεολυτικών ενζύμων από βιομηχανικά στελέχη ζυμομυκήτων
ΑΣΚΗΣΗ 7: Παραγωγή οργανικών οξέων από μικροοργανισμούς.
ΑΣΚΗΣΗ 8: Ακινητοποίηση μικροοργανισμών- Εφαρμογές στην Οινολογία-Παραγωγή αλκοόλης
ΑΣΚΗΣΗ 9: Παραγωγή γαλακτικού οξέος με ακινητοποιημένους μικροοργανισμούς
ΑΣΚΗΣΗ 10: Συνεχής παραγωγή αλκοόλης σε Βιοαντιδραστήρα τύπου στήλης (Tower)
ΑΣΚΗΣΗ 11-12: Παραγωγή ξιδιού
ΑΣΚΗΣΗ 13-14: Παραγωγή μικροβιακής πρωτεΐνης
ΑΣΚΗΣΗ 15-16: Μικροβιακή παραγωγή ενζύμων
ΑΣΚΗΣΗ 17-20: Ζυμομύκητες- Ανάπτυξη κατα τη διάρκεια της ζύμωσης του γλεύκους
ΑΣΚΗΣΗ 21-25: Ελεγχόμενη οινοποίηση διαφόρων γλευκών και χυμών φρούτων με εξωτερικό εμβολιασμό ζυμομυκήτων της Βιομηχανίας
ΑΣΚΗΣΗ 26: Διαγνωστική Βιοτεχνολογία (τοξίνες)
ΑΣΚΗΣΗ 27: Απομόνωση γενωμικού DNA από κύτταρα ζύμης
ΑΣΚΗΣΗ 28: Ηλεκτροφόρηση DNA σε πηκτή αγαρόζης
ΑΣΚΗΣΗ 29: Ενίσχυση περιοχής του rDNA ζυμών με αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (PCR)
ΑΣΚΗΣΗ 30: Απομόνωση πλασμιδιακού DNA από βακτηριακά κύτταρα
ΑΣΚΗΣΗ 31: Παραγωγή αφρωδών οίνων με ακινητοποιημένους ζυμομύκητες
ΑΣΚΗΣΗ 32: Παραγωγή βακτηριακής κυτταρίνης από οξικά βακτήρια
ΑΣΚΗΣΗ 33: Παραγωγή αιθανόλης με ζύμωση στερεάς φάσης

Παράρτημα – Πρωτόκολλο Ασκήσεων

free shipping

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Loading...